Kommune vil bruge i dyre domme på at bekæmpe bandegraffiti

Det kommer til at koste ekstra mange penge, hvis kommunen skal kunne rykke akut ud og fjerne bandegraffiti.

Den københavnske bandekonflikt har medført et stigende graffitiproblem med bande-tags rundt om i bybilledet til stor gene for mange bekymrede borgere.

Derfor beder Københavns Kommune nu politikerne i økonomiudvalget om grønt lys til at optrappe indsatsen over for bandegraffitien.

Det skal blandt andet ske ved at øge det eksistrende graffitibekæmpelses-budget med 400.000 kroner.   

- Hvis Teknik- og Miljøforvaltningen skal kunne reagere akut på henvendelser om bande-tags i byrummet, som kommer fra politi, borgere, boligforeninger eller kommunens medarbejdere, vurderer forvaltningen, at det vil betyde en ekstra omkostning på op til 300.000 kr. for resten af året (såfremt konfliktniveauet fortsætter), lyder det i forslaget, som stammer fra Teknik-og Miljøforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen.

- Det eksisterende budget til graffitibekæmpelse kan ikke dække den ekstraordinære indsats. Det foreslås derfor, at der på akutpuljen afsættes 300.000 kr. til udvendig graffitibekæmpelse samt 100.000 kr. til indvendig graffitibekæmpelse på skolerne, tilføjes det i forslaget.

Problem på skoler

Af forslaget fremgår det desuden, at de skoler, der er berørt af bandeproblemer, udsættes for forskellige former for hærværk, og særligt er politiet bekymrede for graffiti og symboler, der henfører til banden LTF (Loyal To Familia, red.), fordi det - udover at skabe utryghed blandt borgerne- også er med til at optrappe den territoriale konflikt mellem banderne.

- Når det opstår, skal det fjernes hurtigst muligt fra skolerne. Fjernelse af udvendig graffiti varetages af Teknik- og Miljøforvaltningen. Fjernelse af indvendig graffiti på skolernes aflåste områder varetages af Børne- og Ungdomsforvaltningens gårdmænd. Skolelederne oplever, at det er svært at få hurtigt kontakt til forvaltningen og få fjernet graffitien med det samme, oplyses det.

Dette hænger blandt andet sammen med, at de gårdmænd, der allerede er tilknyttet skolerne, ikke har ressourcer til at løfte de ekstra opgaver, der opleves som knyttet til den aktuelle konflikt.

- Med akutpuljen vil Teknik- og Miljøforvaltningen kunne fjerne udvendig graffiti hurtigere både på skoler og i øvrigt og vil ligeledes kunne tage hånd om fjernelsen af den indvendige banderelaterede graffiti ved akutbestillinger. Derudover vil skolelederne kun skulle henvende sig ét sted for at anmelde banderelateret graffiti og altså undgå at inddrage gårdmændene.

Politikerne i økonomiudvalget mødes i morgen tirsdag eftermiddag, hvor de skal tage stilling til forslaget om at øge graffitibekæmpelses-budget  med 400.000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik