Kommune: Slut med de tynde modeller

De ultratynde modeller skal ud og kernesunde kvinder skal frem på podiet.

Københavnske politikere vil gå foran i kampen mod underernærede modeller i modeverdenen, der påvirker unges selvværd og kan tvinge dem ud i f.eks. anoreksi og bulimi.
Derfor skal Københavns Kommune udelukkende handle med firmaer, fotografer og eventbureauer, der støtter Modebranchens Etiske Charter, oplyser P4 København.
Charteret er et initiativ, som skal give de danske modeller bedre trivsel og påvirke holdningerne til krop og idealer.
Københavns Kommune har gennem de sidste år brugt over 1,5 millioner kroner på at støtte modeindustrien i hovedstaden, bl.a. via modeshows.
Men det skal være slut, hvis ikke firmaerne holder op med at bruge stankelmodeller, mener et flertal i Københavns Borgerrepræsentation, bl.a. Rikke Lauritzen fra Enhedslisten.
- Når vi putter penge i den her branche og støtter erhvervet, kan vi sagtens stille krav til, at det foregår sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Rikke Lauritzen til P4 København.
Og den holdning støtter Eva Kruse fra modebranchens sammenslutning Danish Fashion Institute, som sammen med Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser står bag det etiske charter.
- At man fra politisk hold melder ud og siger, at man synes, det her er vigtigt, det er forhåbentlig med til at lægge et yderligere positivt tryk, siger Eva Kruse. Ifølge professor og dr. jur. Carsten Henrichsen fra Københavns Universitet er der ingen juridiske hindringer i kommunens krav.
Formålet med "Modebranchens Etiske Charter" er også at påvirke medier, messer, filmindustri og musikbranchen.
Den københavnske modeuge begynder den 7. februar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik