Kommune slipper for straffesag om lam pige

Politiet standser sagen om ung pige, der er lam efter fald fra gelænder på Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Københavns Politi rejser ikke en straffesag mod Københavns Kommune i sagen om den 14-årige pige, der for få måneder siden blev lam efter et styrt fra Dronning Louises Bro på Nørrebro. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) beder nu sin forvaltning om at granske sagen nøje:

- Det er en meget ulykkelig sag, og jeg har stor medfølelse med de to piger, der er kommet til skade. Afgørelsen fra politiet bringer os og pigerne nærmere en afklaring af sagen.

- Men derudover har jeg bedt min forvaltning om at mødes med familiernes advokat, så vi hurtigst muligt kan komme videre med sagen, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal.

Politiets vurdering er en af de brikker, kommunen har ventet på for at kunne vurdere, om kommunen er ansvarlig og skal udbetale en erstatning.

- Nu vil vi læse det hele grundigt igennem og drøfte det med vores jurister, før vi træffer en beslutning om det videre forløb, siger Jens Elmelund, direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

- Men politiets afgørelse udelukker på ingen måde, at kommunen har et erstatningsansvar, siger pigens advokat Søren K. Jensen, der har læst rapporten.

- De personer, der har set pigerne og har set hændelsen udtaler samstemmende, at de ikke har lagt mærke til noget som helst mærkværdigt i pigernes opførsel, siger Søren K. Jensen til DR København.

Det bekræfter, at pigerne ikke selv har været skyld i ulykken, mener han.

- Efter min opfattelse betyder det, at det man må nå frem til er, at der har været noget helt galt med dette gelænder, siger Søren K. Jensen til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik