Kommune sender stort byggeri i høring: Her er planerne for ny bydel

Byrådet i Køge Kommune har vedtaget lokalplanen, der muliggør et stort byggeri ved den kommende Køge Nord Station.

De har store planer i Køge.

52.000 kvadratmeter store planer for nu at være nøjagtig.

Byrådet i Køge vedtog før jul den lokalplan, der gør det muligt for kommunen at sætte gang i et større erhvervsbyggeri ved den kommende Køge Nord Station.

Lokalplanen er nu sendt i høring, og såfremt denne ikke bremser for projektet, kan kommunen i det kommende år gå i gang med at opføre op mod 52.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri ved den kommende station.

I området omkring Ølsemagle, hvor den nye station på København-Ringsted-banen opføres, skal byggeriet opføres i enheder af mellem 10.000 og 20.000 kvadratmeter med mulighed for boliger.

Desuden skal byggeriet gøres så bæredygtigt som muligt. Det vil kommunen blandt andet sikre ved at opføre solceller på alle bygningernes tage, mens der også genanvendes regnvand i bygningerne.

- Vi indtænker muligheden for en række bæredygtige løsninger, ligesom vi stiller krav om en række kriterier til bæredygtighed. Dermed er vi i Køge Kommune med til at fremtidssikre udviklingen, både i forhold til arbejdspladser og i forhold til miljøet, har borgmester Marie Stærke fra Socialdemokratiet tidligere udtalt om byggeplanerne.

Målet er, at der over de kommende 10 til 15 år opstår mellem 6.000 og 7.000 nye arbejdspladser i Køge-Nord området.

Samtidig er det også meningen, at bygningerne skal tjene som støjværn for boligområderne i Ølsemagle. I forbindelse med byggeriet afsættes der også midler til at etablere en sti og et "grønt strøg".

Det er planen, at byggeriet skal påbegyndes i maj måned, hvor den nye Køge Nord Station tages i brug.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik