Kommune sætter alt ind på at fjerne efterladte valgplakater

På mandag sætter Københavns Kommune alt ind på at få støvsuget hovedstaden for efterladte valgplakater. Og det kan koste partierne dyrt.

Valgkampen er vel ovre, alligevel er der stadig tydelige spor efter valgkampen.

For rundt omkring i byen pryder valgplakater endnu bybilledet. Derfor vil Københvns Kommune på mandag sætte ti medarbejdere til kun at fjerne valgplakater, som partierne ikke selv har fjernet.

Ifølge vejloven skal partierne nemlig selv fjerne deres valgplakater inden for otte dage efter valget. Det betyder, at valgplakaterne senest skal være væk torsdag den 13. juni ved midnat. Til trods for, at der altså er lidt under et døgn at løbe på, så skønner kommunen, at det ikke er alle plakater, der bliver pillet ned inden for fristen.

quote Stripsene er blevet et stort problem, for siden partierne er gået fra de gamle plader med snor, ser vi mange strips derude.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen.

- I bund og grund er det partiernes ansvar, men desværre siger vores erfaring, at de ikke får dem alle med, og problemet er denne gang, at vi har haft ekstraordinært mange valgplakater på grund af de to valg. Derfor vil vi gerne gøre en indsats for at bringe byen tilbage til dens normale tilstand, siger enhedschef Jakob Hjuler Tamsmark fra Teknik- og Miljøforvaltningen til TV 2 Lorry. 

Husk stripsene!

Enhedschefen opfordrer i ligeledes de ophængningsansvarlige til også at fjerne de strips, som plakaterne er sat op med, og som ofte bliver efterladt.

- Stripsene er blevet et stort problem, for siden partierne er gået fra de gamle plader med snor, ser vi mange strips derude, så det er noget, vi har fokus på. Vi forsøger at få så mange med som muligt på mandag, og ellers vil det ske i det daglige, forklarer Jakob Hjuler Tamsmark.

Allerede fredag begynder kommunen at scanne byen for valgplakater.

En dyr fornøjelse

Hænger der fortsat plakater i byen efter endt frist, kan det blive dyrt for partierne. For de kommer selv til at betale for, at kommunen fjerner deres plakater.

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er det endnu ikke muligt at sige, hvad det helt præcist vil koste. Dog forventer forvaltningen, at det bliver i omegnen af 170 og 230 kroner per nedtaget valgplakat.

- Vi opkræver både penge for de ressourcer, vi har brugt på at fjerne de valgplakater, der har hængt i strid med loven, mens valgkampen stod på. Plus vi nu vil opkræve penge, for de valgplakater, der bliver fjernet efter torsdag, siger Jakob Hjuler Tamsmark til TV 2 Lorry.

Når hovedrengøringen er afsluttet laver Teknik- og Miljøforvaltningen en samlet opgørelse af alle de indsamlede plakater fra både Europaparlamentsvalget og folketingsvalget. Herefter bliver regningen sendt til de lovovertrædende partier.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik