Kommune og supermarked i strid om plakater

Supermarkedet "Meny" på Søborg Hovdgade risikerer nu at blive politianmeldt af Gladsaxe Kommune. Årsagen er plakatstørrelsen på butikkens vinduer.

MENY-butikken på Søborg Hovedgade har meget store vinduer. Og på mange af vinduerne er der sat store folieplakater op. Med fotos af blandt andet fisk og vin.

På nogle af vinduerne dækker plakaterne næsten helt. Mens plakaterne på andre af vinduerne dækker glasset fra top til bund.

Butikken ligger i Gladsaxe Kommune - og her er forvaltningen ikke tilfreds med den løsning, som MENY har valgt, skriver Gladsaxe Bladet.

Kommunen har bedt om at få en stor bid fjernet

Hos kommunen mener de, at plakaterne er alt for store. Retningslinjer i reglerne lægger op til, at plakaterne kun må dække 30 procent af vinduet.

quote Vi ønsker en god dialog og et godt samarbejde med myndighederne. Men samtidig håber vi på lidt pragmatisme fra deres side. 

Maria Noel, kommunikationsmedarbejder, Dagrofa 

Derfor har kommunens folk bedt om, at få en stor bid af folie-plakaterne fjernet. Men foreløbig står MENY med Dagrofa i ryggen fast. Plakaterne sidder der stadig.

Nogle steder dækker de som sagt hele vinduet. Mens folieplakaterne andre steder dækker cirka to tredjedele af vinduet. 

Meny på Søborg Hovedgade har lagt et projekt på bordet, hvor de lægger op til at fjerne folie-plakaterne helt og i stedet for sætte pap med reklame på bagsiden af reolerne indenfor.

Men det er kommunne ikke tilfreds med, fordi det ikke giver mulighed for at se ind udefra. Løsningen svarer til folie på cirka 69 procent af vinduesarealet.

MENY er ifølge kommunen samtidig i gng med at ændre butikkens indretning, som betyder, at man dækker endnu mere af vinduerne.

Ingen bestemmelser i lokalplanen

I lokalplanen er der ikke bestemmelser om, hvor store folie-plakater en butik må sætte op på vinduerne.

Men forvaltningen anbefaler omkring 30 procent. Og fordi der er mange vinduespartier i en lang facade, og det ikke ville være i strid med lokalplanen, at en del af facaden var en muret væg, så kan man fra kommunens side måske overveje at se bort fra de fire sidste vinduer i beregningen.

MENY har flere gange argumenteret for, at de af hensyn til butikkens indretning og vareudbud ikke kan have mindre folie-plakater på vinduet, end dem de har i dag.

MENYS seneste forslag med i stedet at bruge pap på bagsiden af reolerne giver ikke mulighed for at kigge ind. Og derfor opfylder det som udgangspunkt ikke lokalplanens bestemmelser.

Der skal være frit udsyn

Men kommunens regler siger, at der skal være frit udsyn ind i butikken. 

Hos Dagrofa siger kommunikationsmedarbejder Maria Noel, at Dagrofa er i dialog med kommunen.

-  Vi ønsker en god dialog og et godt samarbejde med myndighederne. Men samtidig håber vi på lidt pragmatisme fra deres side. 

Kommunen har i samme type sag rettet blikket mod en Netto-butik på Søborg Hovedgade, og en Normal-butik på Bagsværd Hovedgade.  

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

donald trump melania trump

Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere