Kommune og region skændes om regning for pleje af syg dreng

Igennem 3 år har Køge Kommune og Region Sjælland skændtes om regninger for dødeligt syge Noahs behandling.

Begavelsen fejler ikke noget hos 12-årige Noah Lequime. Som 5-årig lærte han sig selv engelsk via YouTube.

Men han er alvorligt ramt af sygdom. Udover Adhd og autisme lider han også af en alvorlig kronisk tarmlidelse, som betyder, at han får sin mad via et kateter direkte i hjertet. Det kræver uddannet plejepersonale stort set 24 timer i døgnet. 

- Han kan dø, hvis han ikke får den rigtige pleje, siger Noah Lequimes mor, Astrid lequime, til TV 2 Lorry.

Astrid Lequime står selv for rigtig meget af sønnens pleje. Hun har i flere år kritiseret Køge Kommune for ikke at stille nok lægefagligt personale til rådighed. 

I følge serviceloven er det Køge Kommune, som har ansvaret for Noah Lequime. Men da han samtidig modtager sygehusbehandling i hjemmet, så mener kommunen, at det er Region Sjælland, der skal betaler for plejen. En regning, som regionen igennem længere tid, ikke har ønsket at betale.

- Det er fordi ingen af dem ønsker at få dén økonomiske byrde på deres budget, mener Astrid Lequime.

450.000 om måneden

I følge Astrid Lequime koster det 450.000 kroner om måneden at holde sønnen i live.

- Han koster rigtig mange penge. Og det kommer han til at gøre i få år. Og så dør han, siger Astrid Lequime.

Den alvorlige sygdom betyder nemlig, at Noah Lequime har en begrænset levetid. Alligevel har sønnen i følge moderen de sidste tre år ikke modtaget nok lægefaglig pleje.

Siden vi for 3 uger siden fortalte om Noah Lequimes sistuation, er Ældre- og sundhedsministeriet gået ind i sagen. I et brev til Køge Kommune og Region Sjælland understreger ministeriet, at det er Region Sjælland, som skal betale hovedparten af plejeudgiften. Det får nu SF-politiken Torben Haack til at kræve handling. 

-  Det er jo sørgeligt, at en diskussion mellem to offentlige instanser, kan tage så lang tid. Bare for at finde ud af hvem som har ansvaret. Nu har ministeren slået fast at kommunen har noget af ansvaret og regionen resten. Og så kan det da ikke være så svært at komme videre og finde en fælles løsning, siger Torben Haack, som både sidder i regionsrådet på Sjælland og i byrådet i Køge.

Tavs region

Region Sjælland ville i dag ikke udtale sig om sagen og i følge Køge Kommune må de ikke udtale sig uden en generel fuldmagt fra Astrid Lequime. En fuldmagt, som hun ikke ønsker at give.

Både Køge Kommune og Region Sjælland oplyser til os, at de i morgen vil mødes for at drøfte sagen om Noah.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik