Kommune og politi kortlægger alle Nørrebros bandespirer

Københavns Kommune er klar med kortlægning de unge, der er i risiko for at ende i banderelateret kriminalitet

En kortlægning af alle de personer på indre Nørrebro, der har en tilknytning til bandemiljøet i hovedstaden, skal bremse de bandeopgør, der den seneste tid har set ud til at eskalere.

Sådan lyder det fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S), dagen efter den seneste skudepisode i hovedstadsområdet, hvor mere end 20 personer var indblandet.

- Allerede efter påske har Københavns Kommune og politiet en fælles plan klar. Vi vil gå helt ned på individniveau med konkrete handlingsplaner på det indre Nørrebro, siger overborgmesteren.

- I SSP-regi har vi sammen med politiet kortlagt de kriminelle, der knytter sig til banderne, så vi kan gå helt ned på individniveau og handle, fortsætter han.

"SSP København" er et samarbejde mellem skole, fritids- og ungdomsklubber, socialforvaltning, politi og Københavns Kommune. Målet med SSP-samarbejdet er at forebygge kriminalitet blandt børn og unge, og indsatsen skal altså inden for de nærmeste par dage styrkes yderligere med skræddersyede handlingsplaner til de unge, der er på vej ind i en kriminel løbebane.

- Vores næste step er at arbejde helt ned på individniveau for at bevæge det her miljø i en bedre retning. Ellers er der hele tiden en sandsynlighed for, at episoderne kan poppe op igen, som vi har set det seneste stykke tid, siger Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensen er kortlægningen af de unge allerede foretaget, og selve samarbejdet vil blive sat i gang inden for de næste par dage. Helt konkret kommer opgaven til at ligge hos gadeplansarbejderne og Københavns Kommunes Center for Sikker By.

Siden mandag i sidste uge har der været seks episoder med skud i København, Nordsjælland og på den københavnske vestegn.

I alt er der blevet affyret mere end 50 skud, og et par mænd er blevet såret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere