Kommune lovliggør egne ulovligheder: "Det er magtmisbrug"

Københavns Kommunes har flere gange givet byggetilladelse, der var ulovlige - for bagefter at give dispensation og lovliggøre dem.

I 2014 gav Københavns Kommune byggetilladelse til et byggeri ved Amager Strandvej - selvom det var 211 kvadratmeter større end tilladt.

Sidste år gentog fejlen sig så igen. Der gav man tilladelse til et byggeri næsten lige ved siden af, selvom det var 232 kvadratmeter for stort.

Stjæler udsigten

Naboerne, der har købt deres lejligheder i forventning om blandt andet havudsigt og privatliv, føler sig snydt.

Det fortæller Lone Rasmussen, der er formand for Ejerforeningen Strandgården.

- Det er et ulovligt byggeri, der tager udsigten og giver indkig. Det er desværre ikke ulovligt længere, fordi man har valgt at lovliggøre ulovlighederne, siger hun til TV 2 Lorry.

Kommunen siger, det skyldtes en menneskelig fejl, at man gav en ulovlig byggetilladelse, som det bagefter var nødvendigt at gøre lovlig.

Smadder beklageligt

quote Det er smadder beklageligt. Det er jo rigtig uheldigt, at stort set den samme fejl sker to gange.

Pia Holm Nielsen, Centerchef i Center for byplanlægning i Københavns Kommune.

Pia Holm Nielsen, Centerchef i Center for byplanlægning i Københavns Kommune, afviser dog, at der er tale om en bevidst fremgangsmåde fra kommunens side.

- Nej, det er det i hvert fald ikke. Jeg synes, det er super vigtigt,at når der er vedtaget en lokalplan, så ved borgerne, hvad der gælder i et område, siger hun til TV 2 Lorry.

Men naboerne oplever, at de har mistet både udsigt og privatliv. Og som Politiken i dag kan fortælle, er det ikke den eneste gang, at kommunen har måttet lovliggøre byggetilladelser, den har givet.

- Det er smadder beklageligt. Det er jo rigtig uheldigt, at stort set den samme fejl sker to gange, siger Pia Holm Nielsen.

Socialdemokrat kender flere eksempler

Men der er endnu flere eksempler. Det fortæller Lars Weiss fra Socialdemokratiet, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

quote Hvis vi kommer til at se mere af det her, så er det noget fuldstændig galt i teknik-og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Lars Weiss (Soc.dem), medlem af Teknik- og Miljøudvalget

- Jeg kan komme i tanker fire-fem stykker. Og det er fire-fem stykker for meget, siger han til TV 2 Lorry.

For at undgå erstatningssager fra bygherrerne, lovliggør politikerne i Teknik- og Miljøudvalget de fejl, som forvaltningen laver.

Fejl der ifølge Lars Weiss (Soc.dem) kan være to årsager til.

- Den ene er himmelråbende inkompetence, og den anden er en skræmmende ligegyldighed i forhold til de gældende beslutninger, siger han.

"Magtmisbrug"

Formand for Ejerforeningen Strandgården, Lone Rasmussen, kalder det decideret ”magtmisbrug”.

quote De giver ulovlige byggetilladelser, ’glemmer’ (i gåseøjne,red.) at søge dispensation, og de glemmer nabohøring, og det sker igen og igen.

 Lone Rasmussen, formand for Ejerforeningen Strandgården.

- De giver ulovlige byggetilladelser, ’glemmer’ (i gåseøjne,red.) at søge dispensation, og de glemmer nabohøring, og det sker igen og igen, siger hun.

Kommunens forvaltning arbejder nu på at gøre kommende lokalplaner enklere og lettere at administrere.

- Hvis vi kommer til at se mere af det her, så er det noget fuldstændig galt i teknik-og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, siger Lars Weiss.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra den ansvarlige borgmester på området, Teknik og Miljøborgmester Morten Kabell (EL), da han holder ferie.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik