Kommune leder efter frøer i private haver - også om natten

Høje-Taastrup Kommune vil have et bedre overblik over, hvor der bor padder i kommunen, og det kan give uventede besøg i private haver.

Fra på mandag og frem til juli måned kan du risikere at få besøg af fremmede folk på din grund, hvis du bor i Høje-Taastrup Kommune.

Kommnuen har nemlig hyret et privat firma, Aglaja, der skal undersøge, hvilke frøer, tudser og andre paddearter, der er i kommunen, og hvor padderne lever.

quote Når man laver paddeundersøgelser kan de også foregå ved skumringstid og om natten

Vibeke Steen Heskjær, biolog, Høje-Taastrup Kommune

Alle danske paddearter er fredede, og kommunen ønsker derfor at skabe et bedre grundlag for at kunne passe på dem.

Besøg både dag og nat

Besøgene fra tilsynsfolkene vil primært ske på lokaliteter, hvor kommunen enten ved, at der er padder, eller hvor de vurderer, at der kan være padder.

Registreringer kan både ske om dagen og om natten:

- Når man laver paddeundersøgelser kan de også foregå ved skumringstid og om natten, fordi man på det tidspunkt kan høre frøer, der kvækker, eller lyse efter store og små vandsalamandre, som opholder sig i vandoverfladen om natten, forklarer Vibeke Steen Heskjær, der er biolog i Høje-Taastrup Kommune.

 

Hvis man skulle blive usikker på, om det nu også er tilsynsfolk på paddejagt, der render rundt i ens have, så skal tilsynsfolkene altid kunne fremvise dokumentation på, at de arbejder for kommunen.

De vil også have et skilt i bilruden med teksten: "Aglaja laver naturregistrering for Høje-Taastrup Kommune".

- Man kan altid gå hen og spørge: "Hey, hvad laver du?" Så kan de vise dokumentationen. Men hvis man gerne vil høre mere om projektet, vil vi gerne have, at man ringer til kommunen i stedet for, fordi tilsynfolkene har meget travlt, siger Vibeke Steen Heskjær.

I Høje-Taastrup er der særligt mange spidssnudede frøer og store salamandre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik