Kommune klar med nyt tilbud til misbrugeres pårørende

I Ishøj kommune bliver det nu muligt for pårørende til misbrugere at komme på et særligt kursus. Tilbuddet gælder også for borgerne i Vallensbæk.

Det kan være voldsomt og opslidende at være vidne til, at et højt elsket familiemedlem synker ned i et misbrug, men det skal nu gøres noget ved i Ishøj. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

For at tage hånd om de pørende blandt kommunens egne borgere og dem i nabokommunen Vallensbæk, tilbyder kommunen nu et særligt kursus, hvor familiemedlemmer vil blive undervist af professionelle fagfolk, så de kan få en række redskaber, der kan bruges i hverdagen.

quote Vi har mange familier, hvor pårørende har brug for hjælp til at håndtere problemer med alkohol og andre rusmidler.

Adam Risbjerg Nielsen, Faglig Leder, Pitstop

- Vi har mange familier, hvor pårørende har brug for hjælp til at håndtere problemer med alkohol og andre rusmidler, siger Adam Risbjerg Nielsen, der er faglig leder på Pitstop, Ishøj Kommunes behandlingstilbud for borgere fra Ishøj og Vallensbæk med et misbrug.

Ifølge Adam Risbjerg Nielsen er der i Danmark 585.000 mennesker med et så stort forbrug af alkohol, at det skader dem fysisk, psykisk og socialt. I Ishøj og Vallensbæk ligger tallet på henholdsvis 1.100 og 900, og derfor tilbyder man nu hjælp til de pårørende.

- De fleste pårørende vil naturligvis gerne hjælpe dem, de holder af, med at komme ud af et skadeligt overforbrug. På kurset lærer de pårørende forskellige metoder, som de kan bruge til at hjælpe både sig selv og deres familiemedlemmer, siger afdelingsleder Margit Wendelboe Petersen fra Center for Socialservice i Ishøj Kommune.

quote De fleste pårørende vil naturligvis gerne hjælpe dem, de holder af, med at komme ud af et skadeligt overforbrug.

Margit Wendelboe Petersen, Afdelingsleder, Center for Socialservice, Ishøj Kommune

I løbet af undervisningen vil kursisterne bl.a. lære, hvordan de kan definere en afhængighed, sætte grænser og føre en konstruktiv dialog med det familiemedlem, som har et misbrug.

Desuden vil kursisterne blive informeret om, hvilke muligheder for hjælp og behandling de kan få hos kommunen.

Kursusforløbet vil strække sig over to onsdage. Den 23. og 30. august 2017. Begge dage vil kurset vare fra klokken 16 til 18 og finde sted på Ishøj Bibliotek.

Møderne vil foregå i et forum, hvor alle vil få mulighed for at tale åbent sammen om deres følelser og dele egne erfaringer, og er altså kun tilgængeligt for de to kommuners borgere.

Tilmelding kan ske gennem behandlingstilbuddet Pitstop i Ishøj på tlf. 20692833 eller mail pitstop@ishoj.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere