00:33

Kommune klar med nødpasning efter brand på institution

Forældrene til godt 50 børn skal i morgen afleverede i en kommunal nødinstitution efter den voldsomme brand på institutionen Hønsegården på Fælledvej.

En brand hærgede tidligt søndag morgen en institution på Fælledvej, som er blevet for hårdt medtaget af skaderne til, at der vil kunne passes børn der igen i morgen.

Derfor har Københavns Kommune i dag arbejdet på højtryk for at finde en midlertidig løsning, mens skaderne udbredes - og det er der heldigvis fundet nogle få hundrede meter derfra.

I Københavns Kommune har vi nogle nødinstitutioner, til når der sker den her slags episoder sker. Og det er en af de nødindstitutioner, som vi i morgen vil tage i brug allerede fra kl. 7.

Mark Burvad, Klyngeleder, Københavns Kommune

- I Københavns Kommune har vi nogle nødinstitutioner, til når der sker den her slags episoder sker. Og det er en af de nødindstitutioner, som vi i morgen vil tage i brug allerede fra kl. 7, siger Mark Burvad, der er klyngeleder for institutioner på Nørrebro og Bispebjerg ved Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Institutionen ligger på Blågårdsgade, og alle forældrene er blevet kontakt pr. telefon og har fået mail med nærmere information på den midlertidige pasningsløsning.

Læs også Brand slået ned: Børnehave stærkt brandskadet

- Det er en fuldt ud fungerende institution, som tilmed er møbleret, så den er klar til at åbne allerede i morgen. Vi skal kun have mindre ting med derover såsom mad og bleer, og ellers står det hele klar, siger Mark Burvad.

Vi skal kun have mindre ting med derover såsom mad og bleer, og ellers står det hele klar.

Mark Burvad, Klyngeleder, Københavns Kommune

Kommunen kan endnu ikke sige noget om, hvor længe nødpasningen vil stå på, da de stadig ikke har et overblik over brandskaderne. 

Det var en større brand, som i morges kl. 06.34 blev påbegyndt slukket af Hovedstadens Beredskab. Senere måtte flere mænd tilkaldes, så i alt 21 brandmænd arbejdede med slukningsarbejdet.

Læs også Brandvæsenet susede mod Fredensborg Slot i nat

Kort før klokken 10.00 meldte Hovedstadens Beredskab, at branden i Børnehaven Hønsegården på Fælledvej var blevet slukket. Institutionen var dog blevet meget skadet af branden, og vejen var også spærret i flere timer efterfølgende - naboer blev også opfordret til at lukke døre og vinduer.

Ingen mennesker kom til skade under branden.