Kommune investerer millioner i ny bymidte

Med købet af stor central grund med en masse tilhørende bygninger, håber Ishøj Kommune al skabe et nyt sammenhængende byrum for byens borgere.

Købsaftalen er underskrevet - og Ishøj Kommune er nu den nye ejer af en 20.000 kvadratmeter stor grund, der skal danne rammerne for en helt ny bymidte. 

I alt 57,5 millioner er der skudt efter den nye grund, der er placeret på Vejlebrovej - og dermed kun et stenkast fra både Ishøj Station og det allerede eksisterende bycenter. 

Som en del af aftalen får kommunen også bygninger på i alt 12.000 kvadratmeter, der tidligere har tilhørt uddannelsesinstitutionen NEXT. 

- Der er tale om et ambitiøst, strategisk træk, som i de kommende år vil gøre Ishøj til en endnu mere attraktiv kommune, til glæde for vores borgere, siger borgmester Ole Bjørstorp, Soc. dem., der tidligere satte den endelige autograf på købsaftalen. 

Det er denne markerede grund, som i fremtiden skal danne rammerne for en ny central bymidte i Ishøj Kommune. 
Det er denne markerede grund, som i fremtiden skal danne rammerne for en ny central bymidte i Ishøj Kommune. 
Foto: TV 2 Lorry

Nyt byrum for at samle borgerne 

Ifølge borgmesteren giver købet af den nye grund og de dertilhørende bygninger mulighed for at skabe et nyt, sammenhængende byrum. 

Det skal blandt andet gøres ved at samle flere af de kommunale tilbud i en central del af byen, hvor borgerne allerede færdes. 

Planen er indtil videre, at nogle af bygningerne skal renoveres, mens andre skal ombygges eller nedrives helt til fordel for nyt byggeri. 

Derudover skal der på grunden opføres endnu et læge- og sundhedscenter og ny dagsinstitution med plads til 200 børn. 

- Det er et stort puslespil, som vi nu skal lægge, for de handler om at bruge kvadratmetrene klogest - både for borgernes og økonomiens skyld, fortæller Ishøjs borgmester. 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik