Kommune ind på hospital

Mens spareplanen for Nordsjællands Hospital er en realitet, har Frederikssund Kommune øjnet chancen for at gøre en god handel.

Kommunen mangler kapacitet til ventetidspatienter og rehabilitering og er derfor nu i færd med at indgå en aftale med Region Hovedstaden om at leje sig ind i et ledigt afsnit af Nordsjællands Hospital - Frederikssund. Og de ledige afsnit kommer der kun flere af på hospitalet ifølge avisen.

- Det er næsten helt sikkert, at vi overtager afsnittet. Nu har vi fået dialog og samarbejde i gang, og på sigt giver det mening at overtage mere. Det er skattekroner, der betaler det, og så skal det ikke stå tomt, siger borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen (V).

Planen er, at der skal etableres 24 rehabiliteringspladser, der kan benyttes i starten af 2015, og det forventes at give 31 arbejdspladser i tilknytning. Og de pladser skal kommunen bruge under alle omstændigheder.

- Nu har vi et areal, som vi har mulighed for at undvære, og det kan kommunen lige så godt bruge, og vil gerne prøve noget nyt som det her. Vi synes, at det er godt, siger vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Peter Mandrup Jensen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er også tilfreds og ser tilmed perspektiv.

- Jeg er glad for, at vi forhåbentligt snart kan tilbyde borgerne i Frederikssund et sammenhængende forløb i samme hus lige fra hospitalsindlæggelse, til borgeren igen kan udskrives til hjemmet efter genoptræning i kommunalt regi.

Samarbejdet mellem region og kommune kunne til og med blive rollemodel for fremtidens samarbejde, udtaler hun i en kommentar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik