Kommune hiver investor i retten

Udvidelse: Furesø Kommune vil have en retslig afgørelse i sagen om Farum Bytorvs udvidelse.

Den tilsyneladende endeløse kamp om Farum Bytorvs udvidelse tog tirsdag en ny drejning, da Furesø Kommune meddelte, at man agtede at anlægge erstatningssag mod investoren, TK Development A/S (TKD), for misligholdelse af aftalen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.Sagen har, siden TKD vandt udbuddet om udvidelsen af bytorvet, været præget af stor usikkerhed, og der fortsat ikke taget et eneste spadestik på Farum Bytorv, selv om det var forventet, at byggeriet skulle starte i begyndelsen af 2013.

- Vi har gennem lang tid nu forsøgt at få TKD til at gå videre med det aftalte projekt. Det er desværre ikke lykkedes, og derfor ser vi os nu nødsaget til at gå rettens vej for at få sagen afklaret, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Direktør Robert Andersen fra TKD ønsker ikke at kommentere sagen, men firmaet har tidligere tilkendegivet, at man ville imødese en juridisk sag med fortrøstning.

Projektet har hele vejen været behandlet på lukkede dagsordner i kommunen, men det er kommet frem, at TKD allerede på et tidligt tidspunkt tog forbehold for, at firmaets bestyrelse kunne godkende det endelige resultat. Samtidig har der været problemer med både bankgaranti og lokalplan.

Farum Bytorvs ejer, Dades' direktør, Boris Nørgaard Kjeldsen har følgende udtalelse:

- Desværre er det gået, som vi forudså med TKD's projekt, som vi forsøgte at forklare kommunen, hverken var markedstilpasset dengang eller nu. Jeg håber, vi i fællesskab kan skabe en holdbar løsning med opbakning fra investorer og lejere omkring Farum Bytorv. Det har bytorvet i hvert fald fortjent, siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Han har tidligere ikke udelukket en erstatningssag mod Furesø Kommune, men han har ikke sådanne planer i øjeblikket:

- Men jeg kender jo ikke det præcise aftalegrundlag mellem kommunen og TKD, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik