Kommune hitter med erhvervsuddannelser: Bedste i hovedstadsområdet

Hver fjerde ung skal vælge en erhvervsuddannelse, lyder regeringens klokkeklare målsætning. Dét gør kommunen for at leve op til det.

Godt nok kan Frederikssund bryste sig med, at de som den eneste kommune i Region Hovedstaden lever op til regeringens mål om, at få hver fjerde ung til at vælge en erhvervsuddannelse.

Men det har ikke fået kommunen til at slække på indsatsen - tværtimod.

quote De siger faktisk, det her kunne du være rigtig god til, og det synes jeg er fedt.

Ellen Damsgaard Pedersen

Som et nyt initiativ holdt kommunen forleden en såkaldt 'Campusdag-XL' for knap 800 folkeskoleelever. Her slog de endnu et slag for håndværksfagene.

Eleverne kunne gå om bord i diverse fag for at få en forsmag, og det blev mødt med en god portion nysgerrighed.

Inspiration i øjenhøjde

14-årige Ellen Damsgaard Pedersen var en af de mange fremmødte, der gik til dagen med en åben indstilling. Det gjorde indtryk på hende, at der i den grad blev talt i øjenhøjde og at det blev tydeliggjort, hvad en håndværkeruddannelse kunne byde på.

- De siger faktisk, det her kunne du være rigtig god til, og det synes jeg er fedt. Når man er i skole sidder man bare ned, her går vi rundt og har det sjovt, mens vi lærer noget nyt, fortæller hun.

Det er første gang, at Campusdag-XL bliver afholdt i Frederikssund Kommune. Målet er netop, at give eleverne et ærligt indblik i, hvad de kan med en erhvervsuddannelse i hånden.

Frederikssund er allerede nået langt i forhold til at få flere unge i erhvervsuddannelse, og en del af succesen skal ifølge arrangøren tilskrives en direkte tilgang i øjenhøjde.

- I Frederikssund er der et helt specielt, symbiotisk forhold mellem virksomheder og uddannelser. Virksomhederne kan se, at vi skal gøre noget for at investere i de unge og derfor begynder de i højere grad, at tale med de unge i øjenhøjde, fortæller Hans Peder Wagner, projektleder i Frederikssund Erhverv.

For at få Campusdag-XL til at lykkes, stiller virksomhederne - store som små - op med deres medarbejdere som ambassadører. Deres tilstedeværelse er afgørende, indrømmer kommunens næststørste virksomhed CO-RO, som bliver hårdere stillet, hvis de unge ikke ser deres vej i fremtiden.

- Det er jo indlysende, at så vil der ikke være så stor en talentpulje at trække fra, siger Annette Kobberup, Executive Vice President i global HR, CO-RO.

Uanset virksomhedernes forsøg på at overtale de unge, vil der stadig være mange, der følger deres forældres råd. For Ellen Damsgaard Pedersen var dagen til stor inspiration, men forældrenes mening vejer stadig tungt.

- Mine forældre mener, at det er bedre at vælge den gymnasiale uddannelse, fordi der er flere muligheder. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik