Kommune har mistet 2500 job

Køge Kommune har fra 2008 til 2010 måttet vinke farvel til 2500 private arbejdspladser. Det svarer til 12 procent af alle private arbejdspladser i kommunen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Og det kan mærkes. Særligt inden for 3F-job som eksempelvis i transport- og byggebranchen er antallet af ledige borgere på overførselsindkomst steget markant. Det viser tal fra Køge Kommunes beskæftigelsesplan 2012.
- Det her viser, at vi i kommunen har haft et forkert fokus gennem mange år. Der er blevet fokuseret på at skabe 3F-job særligt inden for transportbranchen og på at bygge almennyttige boliger, siger byrådsmedlem Palle Svendsen (V) og tilføjer, at den satsning har gjort en stor andel af borgerne udsatte i forbindelse med krisetider.
Palle Svendsen mener, vejen frem er at kæmpe for blandt andet at tiltrække vidensvirksomheder og gøre Køge til et attraktivt sted for virksomheder at placere deres hovedsæde.
Borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S), mener heller ikke, at situationen er opmuntrende.
- Det er skræmmende og rystende. Vi har undret os over, at Køges ledighed lå højere end landsgennemsnittet, selv om vi ikke har haft nogle kæmpestore fyringsrunder i det private. Men det viser sig, at arbejdspladserne er sevet bort fra de små virksomheder lige så stille og roligt, siger Marie Stærke til DAGBLADET Køge.
Borgmesteren er dog ikke enig i, at Køge Kommune har ført en forfejlet strategi, som har ført til den nuværende situation.
- Med Køges beliggenhed ville det være dumt ikke at satse på transportsektoren. Med det sagt skal vi selvfølgelig også satse på andet og have de videnstunge virksomheder til kommunen. Men jeg tror heller ikke, Palle Svendsen, hvis han havde siddet i byrådet for 10 år siden, kunne have forudset den nuværende situation, siger Marie Stærke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik