Kommune giver million til turisme: Sikrer madfestival og julemarked

Visit Roskilde har fået en ekstra bevilling på en million kroner årligt fra kommunen.

Mens Københavns Kommune hjemtager opgaven med at tiltrække begivenheder og turister til byen, giver Roskilde Kommune nu en ekstra bevilling til den lokale turismeorganisation. 

Kommunens udvalg for vækst, erhverv og globalisering - det såkaldte UVEG - har nemlig besluttet at give en million ekstra om året til Visit Roskilde.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I første omgang skal den økonomiske vitaminpille ordineres til realiseringen af et julemarked samt madfestivalen RO:KOST. På længere sigt skal den ekstra årlige million gerne sørge for en jævn tilstrømning af turister til byen.

- Vi forventer, at vi med de ekstra midler kan skrue op for branding og markedsføring af Roskilde med det formål at trække turister til vores dejlige område, siger Mette Ehlers Mikkelsen, der er direktør for ErhvervsForum Roskilde, der driver VisitRoskilde.

Fra byrådets side er bevillingen et led i visionen om at blive en førende destination for turister i hovedstadsområdet.

-  Der er et uforløst potentiale i Roskilde, og det kræver ekstra midler at tiltrække flere turister, selvom Roskilde har enestående attraktioner, siger udvalgsformand Lars Lindskov fra De Konservative og nævner steder som domkirken, Vikingeskibs-museet og Sagnlandet. 

- Vi forventer nu med den ekstra kapitalindsprøjtning, at VisitRoskilde sikrer flere oplevelser de kommende år og sætter gang i kasseapparaterne i vores mange butikker.

Visit Roskilde varetager Roskilde Kommunes turismeindsats og er en del af den landsdækkende turismeorganisation VisitDenmark


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik