Kommune dømt til at betale millioner: "Nogen har kvajet sig"

Greve Kommune er dømt til at betale 4,5 millioner kroner til el-installatør. Borgmesteren vil have placeret et ansvar.

En twist om betaling for opførelsen af Langagergård Plejecenter sluttede torsdag foreløbigt med, at Greve Kommune skal betale 4,5 millioner kroner til en el-installatør, der blev pillet af byggeprojektet i utide.

Borgmester, Pernille Beckmann (V), oplyser dog til TV 2 Lorry, at kommunen efter anbefaling fra deres advokat har besluttet at anke sagen, fordi beløbet er for stort.

Kommunen løb fra aftale

Sagen er opstået, fordi totalentreprenøren på byggeprojektet gik konkurs, inden plejecentret stod færdigt. I den forbindelse gav en el-installatør og Greve Kommune i januar 2012 håndslag på, at installatøren skulle udføre en del af arbejdet.

Kommunen indhentede dog kort efter et kontroltilbud, og da parterne efter en sammenligning af tilbuddene ikke nåede til enighed, bragte Greve Kommune i marts 2012 samarbejdet med installatøren til ophør med dags varsel, oplyser Retten i Roskilde.

Derfor anlagde installatøren sag for betaling for det udførte arbejde samt erstatning for uberettiget ophævelse af aftalen. En sag, de i første omgang altså har fået medhold i.

Ansvaret skal placeres

Og nu vil borgmester Pernille Beckmann have klarhed over, hvem der, med hendes tidligere formulering, 'har kvajet sig' ved først at sætte installatøren i gang for siden at smide dem ud.

- Vi har fået at vide, at der er givet håndslag på noget. Men vi er optaget af at finde ud af, hvem der har givet grønt lys til at smide dem ud fra pladsen. Det må der jo være nogen, der har. Og når man er en del af en kommune, skal man sørge for at have sin dokumentation på plads, og den dokumentation leder vi efter lige nu, siger hun.

Ifølge Pernille Beckmann var byrådet ikke involveret i beslutningen, og den daværende borgmester Hans Barlach fra Det Konservative Folkeparti har også tidligere afvist over for sn.dk, at han skulle være ansvarlig for miseren.

- Nej, det har jeg slet ikke været involveret i overhovedet. Det er ikke det, en borgmester går og laver, sagde Hans Barlach ved den lejlighed.

Kræver dokumentation

Udover at anke sagen har man på et ekstraordinært møde i Økonomi- og Planlægningsudvalget fredag morgen besluttet at bede om dokumentation i sagen, som skal gennemgås på et kommende orienteringsmøde.

- Vi har bedt om at få nogle dokumenter, der skal hjælpe os lidt nærmere en forklaring på, hvorfor beslutningen blev truffet, og hvem der har truffet den. Der er endnu ikke nogen, der har kunne svare på, hvem der har lavet aftalen, siger borgmester Pernille Beckmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik