Kommune: "Der er ikke behov for et herberg på Jagtvej 69"

Hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune mener de ikke, at der er behov for et midlertidigt herberg, som det der er foreslået på Jagtvej 69.

I dag, onsdag d. 1. marts, er det 10 år siden, at grunden på Jagtvej 69 blev ryddet under stor tumult. I dag står grunden ubebygget hen, med undtagelse af lidt plantekasser, - men den er stadig centrum for stor debat. 

Iværksætterselskabet Vendepunktet ønsker at opføre et midlertidigt herberg for hjemløse på grunden, men det er der ikke opbakning til hos folkene fra Ungdomshuset. De mener, det bare er en brik i et puslespil, der går ud på at tjene penge på at bygge på grunden.

 - Hvis man skal lave en løsning for de hjemløse, så synes jeg også, at det skal være en fremadrettet løsning, som ikke lige pludselig stopper om tre-fire år, når der sidder en boligspekulant, der igen vil lave penge, sagde Tau Guldmann Kristensen, der er talsmand for Ungdomshuset i går til TV2 Lorry.

Heller ikke hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune er der opbakning til et midlertidigt herberg for hjemløse.  

De unge fra Ungdomshuset, der i dag ligger på Dortheavej, afviser det planlagte projekt på den Jagtvej 69, hvor det tidligere ungdomshus lå.

- Vi vurderer i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, at vi allerede har det nødvendige antal herbergspladser til hjemløse i København, siger Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune til TV2 Lorry. 

Penge til projektet

Iværksætterselskabet Vendepunktet har søgt om godkendelse hos Socialtilsynet til at opføre det midlertidige herberg på Jagtvej 69. Efter planen skal herberget ligge på grunden i tre til fem år. 

Det er ikke Københavns Kommune, der skal godkende, om projektet skal blive til noget, det skal Socialtilsynet. Men folkene bag Vendepunktet har søgt om at få godkendt projektet som et såkaldt § 110-tilbud, og dermed er kommunen forpligtet til at betale en fastlagt takst per døgn, for de personer, der vælger at benytte tilbuddet.

Halvdelen af beløbet bliver refunderet af staten, men det er et betydeligt beløb, der skal komme fra kommunen - og de penge skal tages fra et andet sted. 

quote Hvis initiativet på Jagtvej medfører en merudgift for Socialforvaltningen, så er der jo andre områder, hvor vi tilsvarende er nødt til at reducere.

Steen Bo Pedersen, Områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

- Hvis initiativet på Jagtvej medfører en merudgift for Socialforvaltningen, så er der jo andre områder, hvor vi tilsvarende er nødt til at reducere. Sådan er det, konstaterer Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

Hvis dette projekt får penge, skal der så lukkes nogle pladser et andet sted?

- Det kan jeg ikke svare på definitivt, men jeg kan sige, at det absolut er en mulighed, for vi ønsker jo en kapacitet, der svarer til behovet og ikke mere end det, siger Steen Bo Pedersen.

I stedet for et midlertidigt projekt, er det permanente boliger der skal til, mener han.

- Vi har faktisk allerede det antal herbergspladser, der er behov for. Det der er brug for, det er permanente boliger til eksempelvis hjemløse, som de har råd til at betale, siger Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

quote Vi har faktisk allerede det antal herbergspladser, der er behov for. 

Steen Bo Pedersen, Områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

Har adressen Jagtvej 69 en betydning for, at I ikke umiddelbart synes, det her er et godt projekt?

- Det har det for så vidt ikke, altså det er klart, at Jagtvej 69 er der en masse historie knyttet til, men generelt har vi det sådan, at alle matrikler, der er egnet til beboelse, ønsker vi, bliver anvendt, siger Steen Bo Pedersen, områdechef for Hjemløseenheden, Københavns Kommune.

Vi har været i kontakt med Vendepunktet, men de ønsker ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik