Kommune beder ambassade flytte

Gentofte Kommune har rettet henvendelse til Udenrigsministeriet, og gjort det opmærksom på, at den saudiarabiske ambassade ikke længere har noget at gøre på adressen Strandvej 162 i Gentofte.

Den saudiarabiske ambassade har holdt til på adressen i omtrent 1 ½ år, mens den oprindelige ambassade er under ombygning. Imidlertid er ejendommen på Strandvej 162 ikke godkendt til erhverv, og dermed heller ikke til ambassadevirksomhed. I øvrigt har ambassaden heller aldrig søgt om kommunens tilladelse til at drive ambassade i ejendommen, hvilket ellers altid er obligatorisk, oplyser Gentoftes konservative borgmester Hans Toft til TV2/Lorry.
- I første omgang sender vi et påbud til ambassaden om at ophøre med ambassadedrift i bygningen. Bliver påbuddet ikke fulgt, vil det blive efterfulgt af en politianmeldelse, siger borgmesteren til TV2/Lorry.
Reaktionen fra Gentofte Kommune kommer efter, at en Gentofteborger, som er nabo til ambassaden, i længere tid har fulgt sig voldsomt generet af et overvågningskamera to-tre meter fra samme borgers terrasse og baghave - et kamera, som også peger direkte ind i borgerens stue.
Trods forsøg på dialog har Den Saudiarabiske Ambassade ikke fulgt anmodningerne om at fjerne kameraet, men blot gjort opmærksom på, at kameraet er indstillet sådan, at det ikke filmer ind hos naboen.