Kommune afviser uagtsomt manddrab med skraldebil

Politiet vil have både Københavns Kommune og en enkelt medarbejder dømt for uagtsomt manddrab.

Københavns Kommune afviser at være skyldig i uagtsomt manddrab. Det sker efter at politiet har tiltalt kommunen som en følge af den tragiske ulykke i august sidste år, hvor en kommunal skraldebil påkørte og dræbte en amerikansk turist.

Politiet har netop overgivet anklageskriftet til Københavns Byret.

Hos kommunen erkender man en vis skyld i forbindelse med ulykken, hvor den eldrevne skraldebil pludseligt satte i gang og kørte ind i den amerikanske turist. Man vil dog på ingen måde erkende, at have gjort sig skyldig i uagtsomt manddrab.

- Det står helt klart, at vi har overtrådt færdselsloven, og vi er naturligvis dybt optaget af at sikre, at en så alvorlig ulykke ikke sker igen. Men vi mener ikke, at der er grundlag for, at vi skal tiltales for uagtsomt manddrab, siger Jens Elmelund, konstitueret administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Efter ulykken gennemgik Arbejdstilsynet skraldebilen, der var ubemandet, da ulykken skete. I forbindelse med gennemgangen blev det konstateret, at den sædekontakt, som skulle forhindre, at skraldebilen kunne køre, hvis der ikke sad nogen i sædet, var sat ud af drift med en såkaldt "lus".

Efterfølgende blev alle kommunens 77 skraldebiler gennemgået, og det viste sig, at sædekontakten var sat ud af drift i syv af bilerne.

Københavns Kommune modtog tiltalen fra politiet i fredags. Man valgte dog at vente til tirsdag, før kommunen meddelte politiet, at man ikke vil erkende sig skyldig.

- Vi tager det meget alvorligt, at sædekontakten har været slået fra. Men den er kun én ud af flere sikkerhedsforanstaltninger i vores køretøjer, og vi har på ingen måde kunne forudse, at en sådan ulykke kunne ske, siger Jens Elmelund.?

Strafferammen for kommunen er bøde. Sideløbende bliver der formentlig også tale om en større erstatning til den dræbte amerikaners familie.

Ud over tiltalen mod Københavns Kommune er en af kommunens medarbejdere også tiltalt for uagtsomt manddrab. Medarbejderen, der var chauffør på skraldebilen, nægter sig ligeledes skyldig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere