Kommune advarer - og åbner sø med is-revner

Politiet advarede torsdag mod at færdes på Bagsværd Sø - nu åbner kommunen for skøjtebaner.

Isen på Bagsværd Sø ser måske nok indbydende ud, men den er ikke sikker at færdes på - og nu er den endda begyndt at slå revner.

Sådan lød meldingen fra Gladsaxe Kommune torsdag - i dag melder kommunen isen på Bagsværd Sø for klar til leg. Det er dog kun to afmærkede områder, der er frigivet til færdsel.

Torsdag advarede Gladsaxe Kommune og Københavns Vestegns Politi folk om at bevæge sig ud på isen. Her var isen på Bagsværd Sø 12 centimeter, og kommunen fortalte via Facebook, at det havde knaget i isen, så den flere steder havde slået revner.

Fredag må man folde sig ud på to skøjtebaner ved Bagsværdvej og ved Regatta Pavillonen.

'Skøjtebanerne lukkes igen, når det bliver tøvejr. Lige nu lover vejrudsigten, at det sker natten mellem lørdag og søndag, så det er bare om at komme ned til søen i dag og i morgen', skriver Gladsaxe Kommune fredag på Facebook.

Folk færdes dog på isen, om kommunen giver tilladelse eller ej, lyder det fra politiet.

- Vi har erfaring for, at folk trodser forbuddet, og vi er tit derude og jage folk hjem, siger vagtchef Jeff Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Københavns Politi har advarede sidste weekend om at færdes på isen i hovedstaden. Ud over at udsatte sig selv for livsfare, kan færden på isen også straffes med en bøde på 1000 kroner.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik