Kommunalt ansat forgyldte mandens firma

En kvindelig socialrådgiver erkendte i går i Retten i Lyngby, at hun har været med til at give sin mands firma kommunale opgaver for godt 1,5 milloner kroner.

Opgaverne var hun stødt på i forbindelse med sit job. Den 51-årige tiltalte socialrådgiver arbejdede i Rudersdal Kommune, hvor hun var tilknyttet børne- og handicapteamet, som blandt andet stod for anbringelse af børn. Det var netop i forbindelse med en anbringelse af et barn, at hun gav sin mands elektrikerfirma de mange opgaver. Før villaen, hvor barnet skulle anbringes, kunne tages i brug, var der behov for adskillige renoveringer på huset.

Lederen af villaen, hvor barnet skulle anbringes, informerede socialrådgiveren om de forhold, der skulle ordnes i villaen. Hun tog derefter opgaverne til sin chef.

- Jeg fik at vide, at jeg skulle klare den her sag, og der måtte ikke gå noget galt med den. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at få huset klar til indflytning, fordi det skulle gå hurtigt, sagde den 51-årige kvinde i retten.

Ifølge kvinden oplyste hun sin chef, hver gang en ny renovering skulle sættes i gang.

Men chefens underskrift kom ikke på alle fakturaerne eller andre relevante dokumenter for udførelsen af arbejdet på villaen. I stedet blev dokumenterne underskrevet af socialrådgiveren selv og af en kontorassistent. Socialrådgiverens tidligere chef forklarede selv i retten, at han ikke huskede at have set fakturaer fra renoveringsarbejdet på villaen ud over en udendørsbelysning.

I forbindelse med udendørsbelysningen fik den 51-årige socialrådgiver at vide, at flere andre elektrikere ikke havde kunnet løse problemet, og det var på det tidspunkt, hun henvendte sig til sin mand, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg spørger min chef, om det er okay, at det er min mands firma, der ordner det, og han siger, at det er helt i orden, fortalte kvinden.

Hun sagde, at hun havde valgt mandens firma, fordi hun havde tillid til, at han kunne klare opgaven.

I løbet af det næste års tid fik mandens elektrikerfirma flere opgaver, som i alt løb op i 1,5 millioner kroner. Ingen af opgaverne fik konkurrence, fordi de aldrig kom i udbud.

Sagen fortsætter ved Retten i Lyngby, i dag, tirsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik