Kommunal satsning virker: Turisterne bliver og overnatter

I Halsnæs har kommunen haft et øget fokus på turismen, og det har fået antallet af overnattende gæster i kommunen til at stige med 10 procent.

Ifølge Halsnæs Kommune er det slet ikke så mærkeligt, at turisterne har fået øjnene op for det attraktive Nordsjællandske område, der byder på alt fra hyggelige havnemiljøer til levende kulturarv og dejlige omgivelser.

I 2014 satte byrådet som mål, at antallet af overnattende gæster skulle stige med ti procent frem til 2017, og det mål har man nu nået.

quote Det er dejligt at se, at også flere turister lægger vejen forbi for at nyde naturen og tage del i de kulturelle oplevelser, som lokalområdet byder på.

Steen Hasselriis, Borgmester, Halsnæs, Venstre

Alene sidste år var der 10,9 procent flere overnattende gæster i kommunen sammenlignet med 2014.

- Vi, der bor i Halsnæs, ved jo allerede, hvor skønt her er. Men det er dejligt at se, at også flere turister lægger vejen forbi for at nyde naturen og tage del i de kulturelle oplevelser, som lokalområdet byder på, udtaler borgmester Steen Hasselriis, Venstre, i en pressemeddelelse.

Udover den generelle indsats på turismeområdet har Halsnæs Kommune sat gang i en række aktiviteter og markedsført kommunen særligt i hovedstadsområdet i samarbejde med Visit Nordsjælland.

Fremgang i hele Nordsjælland

Rent faktisk har hele Nordsjælland oplevet en lignende stigning i antallet af overnattende turister.

En årsberetningen fra VisitNordsjælland viser, at der i 2015 var 435.819 overnatninger i lejede feriehuse, mens tallet i 2016 var 487.418 - en stigning på 11,8 procent i forhold til året før.

quote Når de så også lægger deres indkøb i lokalområdet, så bidrager det til at styrke væksten og skabe lokale arbejdspladser.

Steen Hasselriis, Borgmester, Halsnæs, Venstre

- De mange besøgende er med til at skabe liv i bybilledet. Og når de så også lægger deres indkøb i lokalområdet, så bidrager det til at styrke væksten og skabe lokale arbejdspladser, siger Halsnæs' borgmester Steen Hasselriis.

Halsnæs Kommune vurderer selv, at det har virket, at kommunen har været i dialog med de lokale sommerhusejere og udlejningsbureauer for at få flere til at leje sommerhuset ud, når de ikke selv skulle bruge det.

Fra 2011 til 2016 har næsten dobbelt så mange besøgende nemlig overnattet i et sommerhus i Halsnæs, mens det dog stadig er feriehusene, der trækker mest.

Næste indsatsområde bliver at få vendt udviklingen i overnatningstallet på campingpladserne, der har været vigende de seneste år. Det arbejde har kommunen igangsat her i dette års forår.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik