Foto: Lorry

Kommende sporarbejde: Ingen tog fra Roskilde til Odense

Banedanmark stopper togtrafikken på tværs af landet i Kristi himmelfartsferien og i pinsen på grund af sporarbejde.

Hvis du skal mod Fyn og Jylland henover Kristi himmelfartsferien eller i pinsen, bliver det ikke med regionaltogene. 

Sporarbejde fra den 4. til den 8. maj og igen fra den 13. til den 17. maj betyder, at rejsende skal benytte busser på strækningerne mellem Odense og Roskilde og Odense og Nyborg, som er nogle af de travleste i Danmark.

 - Vi vælger perioder, hvor vi ved, at der er færrest passagerer på strækningen. Så vi prioriterer efter, hvornår vi generer mindst muligt, siger Steen Neuchs Vedel, direktør for anlæg hos Banedanmark.

 

Togtrafik påvirker biltrafik 

Banedanmark fortæller samtidigt, tog passagererne skal være opmærksomme på, at den manglende togtrafik kan skabe kø på motorvejene.

 - Når man planlægger sin rejse på tværs af landet, bør man som rejsende være opmærksom på, at den lukkede togtrafik kan give tættere biltrafik, skriver Banedanmark.

 

Omfattende sporfornyelse

Passagererne skal samtidig forvente, at der bliver færre togafgange mellem Odense og Nyborg i en længere periode.

Arbejdet i Kristi himmelfart er nemlig også startskuddet på en omfattende sporfornyelse mellem Odense og Nyborg, der afsluttes den 7. august.

Når arbejdet er overstået, lover Banedanmark, at der kommer til at gå en rum tid, inden der skal igen arbejdes på det tunge stræk over Fyn.

 - Vi lavede den ene del af hovedstrækningen over Fyn sidste år og i år laver vi den anden. Når vi er færdige med det, så vil der gå adskillige år, inden der er flere opgaver der. Vi har et mål om, at der skal gå ti år imellem, siger Steen Neuchs Vedel.