"Komisk" spørgeskema undrer: "Hvilket køn er biblioteket?"

Biblioteket Frederiksberg har udsendt et spørgeskema, som flere lånere synes, er mærkværdigt.

"Hvis du forestiller dig biblioteket som et menneske, er det så en... Mand eller kvinde"

Sådan det lyder det første spørgsmål i et spørgskema, som Biblioteket Frederiksbergs lånere har fået i deres mailboks torsdag.

quote Jeg tror, I har trykket "send" for tidligt, for der er over et halvt år til 1. april

Marianne Eilenberger, forfatter

Her bliver låneren bedt om at forestille sig, at Biblioteket Frederiksberg er et menneske. Låneren skal derefter svare på spørgsmål om bibliotekets køn, alder, udseende, uddannelse og karaktertræk.

Spørgskemaet har fået flere til at kontakte Biblioteket Frederiksberg på Facebook og over mail, fordi de synes, at det er mærkeligt. En af dem er Marianne Eilenberger

"Jeg gætter på, at det er resultatet af en rigtig, rigtig sjov julefrokost, som I bestemt har fortjent. Men jeg tror, I har trykket "send" for tidligt, for der er over et halvt år til 1. april", skriver hun på Facebook til Biblioteket Frederiksberg.

Spørgeskemaet fik hende simpelthen til at grine. 

 
 
Foto: Biblioteket Frederiksberg

- Det ene underlige spørgsmål afløste det andet. Det næste var værre end det forrige. Det var ufrivilligt morsomt, og en parodi på noget moderne. Det havde en enorm underholdningsværdi, siger hun til TV 2 Lorry.

Biblioteket er en midaldrende dame

Spørgeskemaet er sendt ud i to versioner til omkring 22.000 mennesker i et forsøg på at udvikle Biblioteket Frederiksbergs brand.

- Vi vil gerne være relevante for alle vores brugere, unge som gamle, så spørgeskemaet skal hjælpe med at finde ud af, hvad dem der bruger os, tænker om os, siger Stine Torp Carlsen, presse- og kommunikationsansvarlig hos Biblioteket Frederiksberg. 

quote De fleste ser biblioteket som en midaldrende kvinde, der er imødekommende, venlig, åben, rolig, og som ikke har så meget kant.

Stine Torp Carlsen, presse- og kommunikationsansvarlig hos Biblioteket Frederiksberg

- Vi er kede af, at nogen reagerer så hårdt på spørgeskemaet. Jeg kan godt forstå, at det virker meget abstrakt, og det har lært os noget om, hvordan vi præsenterer undersøgelsen, siger hun. 

Indtil videre har 2.795 svaret på det udsendte spørgeskema, og det svarer til lidt over ti procent.

- Indtil videre kan vi se, at de fleste ser biblioteket som en midaldrende kvinde, der er imødekommende, venlig, åben, rolig, og som ikke har så meget kant. Og hvis vi gerne vil nå en yngre målgruppe, så er det jo et problem, siger hun. 

Biblioteket Frederiksberg er lige nu ved at få lavet en brandanalyse. Spørgeskemaet er ikke en del af analysen, men biblioteket har fået hjælp af konsulentvirksomheden, der står bag brandanalysen. Den har derfor ikke kostet Biblioteket Frederiksberg noget at lave eller sende ud. 

Biblioteket Frederiksberg ønskede ikke at oplyser den samlede pris for brandanalysen. 

 
 
Foto: Biblioteket Frederiksberg

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere