Kom og få en svinegod oplevelse

Uddannelses- og oplevelseshus til over 60 millioner kroner skal stå klar om to år på Slagteriskolen i Roskilde, skriver Dagbladet Roskilde.

Med en investering på mere end 60 millioner kroner
tager Slagteriskolen i Roskilde et stort spring frem til en helt
ny måde at lære og formidle på.Det sker med opførelsen af et nyt
oplevelses- og uddannelsescenter på Maglegårdsvej, som forventes
at stå klar til indvielse i starten af 2011. Det skal erstatte
det nuværende skoleslagteri på Køgevej, hvorefter alle skolens
aktiviteter vil være samlet på Maglegårdsvej.- Det bliver et
sted, hvor man kan se hele processen fra et dyr bliver slagtet,
til kødet indgår som en af hovedingredienserne i det færdige
måltid, siger direktøren for slagteriskolen, Else
Erikstrup.Produktionslinjen skal først og fremmest indrettes
fornuftigt i forhold til skolens egne elever, som dermed får
moderne faciliteter at arbejde i. Men publikum skal også kunne
følge med i processen gennem glasvægge, og der skal også være
mulighed for, at gæsterne deltager i dele af processen.
Folkeskoleklasser skal også kunne komme på besøg og få syn for,
hvordan kødet forædles.Oplevelseshuset vil også indeholde en
form for butik, hvor vægten naturligt nok lægges på kødvarer.
Der skal bygges godt 3000 kvadratmeter, hvilket er mindre end
skoleslagteriet bruger i dag, men med en effektiv udnyttelse af
rummene og et fleksibelt, tværfagligt samarbejde mellem de to
hovedlinjer, industri og detail, bliver der ifølge Else
Erikstrup tale om rammer, der giver plads til udvikling og
innovation i undervisningen.Hvor mange besøgende, et
oplevelseshus vil tiltrække, har Else Erikstrup ikke noget bud
på. Derimod har hun en klar forventning om, at de nye
faciliteter vil betyde en større søgning til skolens
uddannelser. I øjeblikket har Slagteriskolen over 1000
årselever, og direktøren vurderer, at dette tal vil stige med
10-30 procent, når byggeriet er indviet.- Der er rigtigt mange,
der vil være detailslagter for tiden og arbejde med måltidet i
det hele taget, og branchen skriger på arbejdskraft. Men det vil
også berøre de andre uddannelser, vi har inden for
fødevareproduktion, og hvis man har spændende faciliteter, så
vil man også kunne tiltrække flere elever til de andre
uddannelser, siger Else Erikstrup.