'Kolossal skuffelse': Flystøj er alligevel en stopklods for byggedrømme

De nåede lige at have armene i vejret. Men flere steder omkring Roskilde Lufthavn, må de nu droppe deres drømme om at bygge nyt.

De havde kæmpet for det i årevis. Inviteret ministre til byen og klaget deres nød. 

Så kom beskeden fra ministeren: Den er hjemme - I får lov til at bygge det plejecenter, I så længe har drømt om.

Glæden var dog kun kortvarig i den lille by Tune. Nu er alle planerne nemlig gået i vasken.

quote Kolossal skuffelse. Utroligt at det kunne ende sådan.

Pauli Christensen, formand for Tune IF

- Kolossal skuffelse. Utroligt at det kunne ende sådan, lyder den umiddelbare reaktion fra Pauli Christensen, formand for Tune IF.

Et stort ønske i byen

Sagen handler kort fortalt om de såkaldte støjzoner, der ligger rundt om Roskilde Lufthavn, og som mange steder betyder et forbud mod at bygge. 

Noget som erhvervsminister Rasmus Jarlov fra Konservative i januar ville ændre, da han fremlagde et nyt hovedstadsudspil. For nylig blev ændringen dog trukket tilbage igen efter mere end 200 kritiske høringssvar.

- Jeg har jo blot taget konsekvensen af de meget negative høringssvar, der er kommet ind, sagde ministeren til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Sofie Gauger - TV 2 Lorry

I Tune ved Greve har de længe haft et ønske om at bygge plejecenter og ældreboliger på en bar mark tæt ved byens idrætscenter.

Ikke bare et plejecenter af den slags, man sidder inde på rådhuset og synes er en smart idé. Men noget, der er stor opbakning til i Tune, og som formanden for den lokale idrætsforening derfor også er involveret i:

- Vi kan få ældre, seniorer og plejecenter-patienter herover og gøre noget for dem. Det er meget nærliggende, og det er tanker, vi har beskæftiget os med i flere år nu, fortæller han. 

Alligevel gik den altså ikke. For da de nye støjzoner blev foreløbigt droppet, tog de nemlig også grundlaget for en byggetilladelse i Tune med i faldet.

Bremser udviklingen flere steder

Tune er ikke det eneste sted, man sukker efter at kunne bygge og byudvikle. 

Andre eksempler er Roskilde-landsbyerne, Gadstrup og Vor Frue, som også ligger i de nuværende støjzoner. Og tirsdag skrev vi om Mads Nielsen, der har fået afslag på at lave sin gård om til et  bofællesskab - også med henvisning til støjzonen. 

Et hold af ældre er til visiteret motion i Tune-hallerne - derfor er det et oplagt sted at bygge et plejecenter ved, mener man.
Et hold af ældre er til visiteret motion i Tune-hallerne - derfor er det et oplagt sted at bygge et plejecenter ved, mener man.
Foto: Sofie Gauger - TV 2 Lorry

Det er endnu uvist, hvad der kommer til at ske med støjzone-ændringerne herfra.  

Men i Tune er der ikke meget tålmodighed tilbage:

- Kom igang! lyder det fra Pauli Christensen fra Tune IF. 

- Ja, jeg griner lidt, men det er lidt sarkastisk og ironisk, for jeg fatter det simpelthen ikke. 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik