Kollegier i flere byer står tomme

Gabende tomme ungdomsboliger står og venter på indflyttere i Roskilde, Køge, Næstved og Hillerød. Imens står de studerende i kø for at få en bolig i København, for de vil ikke bo en halv time fra storbyen, uanset hvor de så skal studere. I Roskilde står der eksempelvis lige nu 298 ungdomsboliger tomme, selvom studiestart står for døren, skriver DAGBLADET ROSKILDE.

1. juni åbnede et nyt, privatstøttet kollegium i Roskilde, Essex Park Musicon, og senere på året åbner endnu et kollegie, Noden, i Musicon-bydelen. Det øger presset på de mange ungdomsboliger i byen, der allerede står tomme.
@Mellemrubrik:Ikke cool
@Brød.u.indryk:De nye kollegier bliver bygget ud fra en forestilling om, at de mange studerende skal bo, hvor de studerer. Men især RUC-studerende søger mod København, dels fordi de får fortalt ved studiestart, at 90 procent af deres medstuderende bor inde i byen.
- Så længe det er kotume på RUC, at det er normen at bo i København, så sender det et signal om, at det ikke er så cool at bo i Roskilde, siger Lasse Harder, udlejningskonsulent i UngesBoligService.dk, der indstiller til ca. 2.000 ungdoms- og kollegieboliger i Roskilde og 6.000 i København.