Kollega synger mindesang et år efter drab på Jesper Jul

Vi er stadig mange, der tænker på ham, lyder det fra kollegaen.

6. december 2016 blev politibetjenten Jesper Jul på tragisk vis skudt i hovedet foran Albertslund Politigård. 

Drabet på den afholdte 43-årige hundefører udløste ikke kun stor sorg blandt familie og kollegaer - men fik også tusindvis af borgere til at tænde fakler i Albertslund. 

Både justitsministeren, rigspolitichefen og Albertslunds borgmester holdt taler ved mindehøjtideligheden, og spontant blev flere indsamlinger sat igang til støtte for de efterladte. 

Et år er gået siden, men Jesper Jul er stadig ikke glemt.

Således er en hyldestsang udgivet på YouTube på årsdagen for den tragiske hændelse. Og den er indspillet af kollegaen Laurits Kofoed Moesgaard i, hvad han kalder, et spinkelt forsøg på at sende varme tanker til familien, vennerne og de nære kollegaer, der også blev ramt den morgen i Albertslund. 

- Selvom Jesper Jul ikke var en af mine nærmeste kollegaer, så bliver man alligevel ramt af sorg og frygt, for man går jo på den samme arbejdsplads og har en særlig korpsånd, forklarer han til TV 2 Lorry.

Læs også Indsamling sprænger rammerne: En halv million til Jesper Juls børn

Vil vise familien, at han tænker på dem

Han understreger, at han ikke synger sangen for at sætte sig selv i fokus, men fordi han ønsker at hylde den afdøde politimand. 

- Jeg har ikke kunnet gøre en skid, men nu har jeg prøvet at bidrage på min måde. Jeg har ikke været ramt på samme måde som familien og de nære venner, men jeg vil gerne vise, at vi stadig er mange, som tænker på dem, siger han til TV 2 Lorry. 

Læs også Jesper Juls forlovede ved fakkeltog: "Det er ubærligt for os, der elskede ham"

Laurits Kofoed Moesgaard har sunget i flere år. Og Jesper Juls mindesang har da også været længe undervejs.

Laurits besluttede nemlig allerede i sommer at synge sangen, men han har brugt lang tid på at fundere over, hvordan videoen skulle laves, og hvornår den skulle udgives, så det ikke kom til at handle om ham som musiker eller person. 

- Jeg vil ikke have, at nogle føler, jeg træder ind et sted, hvor jeg ikke hører til. Jeg var jo bare en kollega og arbejdede på stationen, siger han og uddyber:

-  Jeg havde ikke forestillet mig, at TV 2 Lorry ville ringe, men jeg håber da, at sangen når frem til familien og kan varme. 

Hør sangen her:

Læs også Jesper Juls formodede morder var ikke sindssyg

Læs også Jesper Juls kæreste slipper for at betale skat af donationer

Læs også Bisættelse: 100 hundeførere sender dræbt politimand godt afsted

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret