Foto: Københavns Vestegns Politi

Kolde nætter: Is på bilruden er farligt og kan koste en bøde

Duggede eller tilisede ruder på bilen kan være både dyrt og farligt i trafikken.

Det er ikke til at komme udenom. Vinter og temperaturer under frysepunktet er på vej. For bilister betyder det tilisede og duggede ruder. Og det kan være både dyrt og farligt at bevæge sig ud i trafikken, før udsynet er i orden.

Bliver du standset af politiet, så kan det koste både bøde og kørekort.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse, hvor de anbefaler bilisterne at gøre et ordentligt forarbejde.

- Start bilen, tænd for varme til ventilation og ruder – og brug lidt tid på at fjerne is og dug, så dit udsyn er godt, når du triller ud blandt andre bilister, cykler og børn i trafikken, lyder rådet fra Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen. 

Læs også Politiet advarer unge mod at bruge kendt slik-trick

Bøde og frakendt førerret

For en 35-årig mand fra Glostrup fik en tur i trafikken med is på bilruderne i februar sidste år konsekvenser.

I Retten i Glostrup fik manden i slutningen af sidste uge frakendt førerretten betinget i tre år, og samtidig fik han en bøde på 2.500 kroner. Han skulle desuden betale 500 kroner til Offerfonden, står der i pressemeddelelsen.

Ifølge anklageskriftet, var han tiltalt for, at han: "under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden førte sin personbil i Taastrup, selv om køretøjets forrude og forreste sideruder var dækket af is i et sådant omfang, at udsynet var forringet, hvilket fremkaldte fare for skade på person eller ting".

Læs også Deler billeder til skræk og advarsel: Husk cykelhjelmen