Kokken bag verdenskendt 'smørbøf' rykker ind i ZOO

Kokken Casper Sobczyk fra Marienlyst Strandhotel skifter job og bytter Øresund og Kronborg ud med zoo-tårn og pandahus.

Zoo i København har store planer om at sætte sig på det gastronomiske landkort.

Det skal være slut med varme baconchips, fritter og røde pølser i den zoologiske have på Frederiksberg, hvor der tidligere er blevet annonceret hele tre nye restauranter, som alle skal have forskellig profil og tiltrække flere madører til.

Nu har ZOO føjet endnu et es i ærmet til den kommende restaurant Panpan, som skal give unikke madoplevelser med udsigt til det spritnye pandaanlæg.

Det bliver nemlig den nu tidligere køkkenchef for Marienlyst Strandhotel i Helsingør, Casper Sobczyk, som kommer til at lede køkkenet og for alvor tænde op under gryderne - og det endda som køkkenchef for de tre gastronomiske satsninger i Zoo; Panpan, Botanika og FOLK.

- Jeg er kendt for fine dining og a la carte, men er samtidig vild med at bygge og skabe. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville være en del af det her ambitiøse projekt.

Kendt smørbøf kommer ikke med

- Her skal jeg sørge for, at ZOOs gæster får et langt bredere og bedre madudbud og kreere menuer, der gør, at folk får lyst til at gå i ZOO for at spise en lækker frokost eller en god middag, siger Casper Sobczyk i en pressemeddelelse.

Sobczyk har både anmelderroste restauranter og Guide Michelins Bib Gourmand-udmærkelser på CV'et, men fik for alvor sit store gennembrud på kokkescenen, da hans opfindelse "smørbøffen", gik viralt.

Medier fra hele verden omtalte kokkens genistreg med at iføre en ribeye-steg af finsk græsfodret sashi-kvæg en volumniøs lysegul kåbe af smør for på den måde at modne den.

Det bliver dog ikke smørbøffen, som skal drive værket i de tre retauranter.

Vegetarcaféen Botanika bevæger sig nemlig i en stor bue udenom kødet og vil i stedet servere plantebaserede retter og konditeri med både god kaffe og et stort tekort.

Panpan bliver en asiatisk-fransk bistro, som vil servere franske retter med et asiatisk tvist tydeligt præget af det, som Casper Sobczyk står for.

Ingen eksotiske dyr på menuen

Restauranten FOLK bliver en dansk restaurant i moderne mormorstil, som serverer højtbelagt, lyne retter og klassiske caféretter.

- Der kommer ikke eksotiske dyr på menuen, men en vifte af klassiske retter og nyskabende, eksperimenterende gastronomi. Det bliver god og ærlig mad med et tvist, men mon ikke der også sniger sig også et par citronmyrer ind på dessertkortet, siger Casper Sobczyk i en pressemeddelelse.

Haven på Frederiksberg har allieret sig med Madkastellet til den gastronomiske satsning i millionklassen, og ZOOs kommercielle direktør, Christian Higraff, glæder sig over ansættelsen af den nye køkkenchef.

- Som en del af vores nye satsning, har ZOO et erklæret mål om at tilbyde mere mad med holdning og langt flere oplevelser med og omkring mad. Derfor er jeg både stolt og glad over, at vi kan tiltrække en profil som Casper. Jeg er vild med hans tilgang som køkkenchef, hvor den høje kvalitet af maden er en selvfølge, hvor det ikke bliver fisefornemt, og hvor det at køre en gode service er en prioritet, lyder det fra Christian Higraff.

De tre nye restauranter åbner til april.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik