Foto: TV 2 Lorry Arkivfoto

Kokkedal centrum for bande-razzia

Tidlig mandag morgen ved 05-tiden deltog Nordsjællands Politi sammen med Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi i en koordineret aktion mod unge med tilknytning til forskellige indvandrerbander.

Razziaen skete efter de seneste dages opgør i miljøet, hvor senest en 19-årig mand blev dræbt af skud på Blågårdsgade søndag. Målet var blandt andet at beslaglægge de våben, som bliver brugt i opgørene.

I Nordsjælland skete razziaen på adresser i Kokkedal, Nivå, Helsingør, Hornbæk og Gilleleje. Indsatsen var særligt koncentreret omkring Kokkedal. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Vi koncentrerede os særligt om en gruppe unge med indvandrerbaggrund i Kokkedal. Der er ikke tale om en egentlig bande, men om en gruppe unge som holder meget tæt sammen, siger vicepolitiinspektør Morten Kaare Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

Der er øjensynlig tale om en gruppe af mennesker med forbindelse til bandemiljøerne i København.
Under razziaerne i Nordsjælland blev der dog ikke fundet et eneste våben, men på en af adresserne blev der fundet et kontantbeløb, som blev beslaglagt. Det skyldtes, at ejeren ikke kunne forklare, hvor pengene kom fra.

Razziaen i Nordsjælland var først og fremmest rettet mod forskellige grupper af unge mænd med indvandrerbaggrund, men på en af adresserne skete razziaen hos etniske danskere.
Morten Kaare Pedersen oplyser i øvrigt, at politiet i forbindelse med razziaen ikke besøgt Bandidos' klubhuse i Nordsjælland. Bandidos har blandt andet sit europæiske hovedkvarter på Hejreskovvej i Kvistgård.