Kokain-gæld: Teenagepige i spjældet for røveri

Det var en desperat jagt efter penge til at betale en gæld for kokain til en pusher, der fik en 18-årig pige til at opsøge en mandlig ven i Helsingør på vej hjem fra en bytur i København, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gælden var på 8000 kroner, og hun vidste, at ham hun skyldte penge ikke var til at spøge med. Derfor planlagde hun sammen med sin 19-årige ven, at de skulle begå et røveri, forklarede hun i går under en retssag i Helsingør Ret.

Derefter forsynede de sig med maskering og en ulovlig dolk. Først cyklede parret til 7Eleven på Snekkersten Station, hvor det opgav det kriminelle forehavende, da dørene var låst. Derefter fortsatte de til Espergærde Station, hvor de iklædt maskering trådte ind i 7Eleven butikken, men her opgav de og forlod butikken, før det endelig slog til mod 7Eleven butikken på Humlebæk Station. Her truede de sig til hele kassebeholdningen på 1800 kroner og klippekort til en værdi af intet mindre end 46.000 kroner.

I går blev pigen i dømt en straf på 10 måneders fængsel, hvor de fire måneder blev gjort betinget. Derudover skal hun udføre 80 timers samfundstjeneste, og Kriminalforsorgen kan beordre hende til at underlægge sig behandling mod narkomisbrug.

Den 19-årige medgerningsmand har ligesom den 18-årige pige siddet varetægtsfængslet siden november, men hans straf blev ikke udmålt i går, da man afventer en mentalundersøgelse. Tilgengæld har han i forbindelse med sagen tilstået et røveri i Helsingør og to røverier i Nivå i løbet af 2009.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere