Køge går i sort

Yousees kunder på det gamle bynet i Køge må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, skriver DAGBLADET Køge.

Natten mellem tirsdag den 17. og onsdag den 18. marts vil størstedelen af Yousees kunder få sne på fjernsynet, hyletone i telefonrøret og en fejlmeddelelse på computeren. Afbrydelsen sker som led i den omfattende renovering og omlægning TDC har måttet iværksætte, efter tele-giganten overtog Køge Fællesantenne. Til gengæld skulle det være næstsidste gang, at så mange kunder bliver påvirket på én gang.
- Vi skal have flyttet nogle fibre i et knudepunkt, der kontrollerer stort set hele trafikken i det gamle bynet. Vi har forsøgt at lægge tidspunktet, så det generer færrest muligt, og det er heller ikke alle kunder, der vil mærke noget til det, siger pressechef i Yousee Ib Konrad Jensen.
Langt størstedelen af kunderne vil dog få afbrudt forbindelsen fra 01.00 til omkring 06.30 om morgenen. Hvis der ikke opstår uforudsete problemer, vil det være næstsidste gang, at forbindelsen vil være afbrudt i længere tid ad gangen.
- Vi er næsten færdige, og i fremtiden vil eventuelle afbrydelser være ekstremt korte eller meget lokale, siger Ib Konrad Jensen.
Når opgraderingsarbejdet med hovednettet er færdig, skal TDCs central ved Herfølge Stadion flyttes til Taastrup. Her må kunderne også forvente at signalet bliver afbrudt. Datoen er endnu ikke fastlagt.