Kørestolsbruger kom forgæves til Eminem: Der var ikke plads

Preben kørte hele vejen fra Vejle til Roskilde for ikke at se verdensstjernen Eminem. Skuffelsen var stor.

36-årige Preben Steen Nielsen er født med muskelsvind og sidder derfor i kørestol. 

Det har dog ikke hindret ham i at høre masser af musik. Tidligere har han både besøgt både Tinderbox og Skanderborg Festival.

I januar købte han også en endagsbillet til Roskilde Festival onsdag, hvor verdensstjernen Eminem gav sin første danske koncert på Orange Scene. 

Oplevelsen blev dog alt andet end god, for han kunne intet se.  

- Handicapplatformene var fyldte, og det er på ingen måde muligt at få udsyn. Min hjælper spurgte både crew og sikkerhedsvagter, men alle svarede, hvad vi selv havde konkluderet; der var intet af gøre, skriver Preben Steen Nielsen på sin facebookside. 

Efter de første to numre besluttede de to koncertgængere at forlade koncerten, da Preben Steen Nielsen hverken havde ordentligt udsyn til skærm eller scene. 

Han har valgt at lave et opslag på det sociale medie, fordi han ønsker sin billet refunderet. 

Preben Steen Nielsen ankommer først til Orange Scene kort før Eminem går på. 

Det gør han, fordi der var optaget på handicapparkeringen ved indgang Øst, hvorfor han måtte køre til indgang Vest, hvor fra han blev vist videre til en tredje indgang. 

Underordnet ankomstens tidspunktet havde han dog forventet, at der var plads til ham ved Orange Scene:

- Jeg har købt en billet inklusiv ledsager, hvilket betyder, at man har et handicap. Roskilde Festival ved jo ikke, at jeg kommer i kørestol, men de må da have et estimat over, hvor mange gæster, der kommer. Det var en onsdagsbillet, så man må gå ud fra, at de fleste har købt for at høre Eminem, siger Preben Steen Nielsen til TV 2 Lorry. 

- Det var min første og nok også sidste gang på Roskilde Festival, siger han. 

 
 
Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Plads til alle - men ikke på podierne 

Roskilde Festival har et helt campingområde, som er dedikeret til personer med bevægelsesvanskeligheder. 

Her har vagter fra FOA været tilgængelige som ekstra hjælp på en vagttelefon. Der har været toiletter med lift, værksted for kørestole og ekstra med plads. 

Det er desuden gratis at få en hjælper med på festivalen, hvis man køber en såkaldt 'Disabled with Campanion-billet'.

Alligevel svarer Roskilde Festival, at man ikke er garanteret en podieplads på festivalpladsen af den grund. 

- Det er værd at understrege, at vi ikke sælger billetter til specifikke koncerter og til specifikke scener, men derimod skal kørestolsbrugerne indfinde sig på handicappodierne i god tid, hvis de vil være sikre på, at de får en plads, udtaler sikkerhedschef Morten Therkildsen til TV 2 Lorry.  

Når Preben Steen Nielsen desuden måtte finde sig i at blive henvist til siden af Orange Scene, hvor der er dårligt udsyn til kunstnerne, så skyldes det sikkerhedshensyn, lyder svaret. 

- Når der er fyldt på handicappodierne helt fremme ved scenen, vil kørestolsbrugere af sikkerhedshensyn blive opfordret til at trække ud til siden, ligesom det sker ved mange andre store arrangementer rundt om i landet, udtaler Morten Therkildsen.

- Vi kan godt forstå, at vores gæster er ærgerlige, når de ikke får den oplevelse, som de forventer. Eminem-koncerten onsdag aften var ekstrem velbesøgt, men der var plads til alle, selvom der naturligvis var rift om pladserne tæt på scenen, siger han. 

I kan ikke lave et system, således at det bliver nemmere for jer at forudse, hvor mange kørestole, der ankommer?

- Kørestolsbrugere er gæster som alle andre, og køber sig derfor adgang med en almindelig billet. Vi gør en stor indsats for, at de kan færdes og trives på festivalen uden at føle sig anderledes. Fordi de er almindelige gæster og ikke skal lade sig registrere, er det heller ikke muligt for os hverken at sikre plads til alle eller udregne, hvor mange der kommer.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik