Foto: Kristian Djurhuus

Kør forsigtigt: DMI varsler om rimglatte veje

Natten til tirsdag har været en kold fornøjelse, og derfor skal trafikanterne tirsdag morgen være opmærksomme på de rimglatte veje.

Det er til at mærke, at det snart er november måned. De fleste er måske stået op til at skulle skrabe isen af bilens forrude, og det betyder, at der også er risiko for glatte veje.  

- Nordøst for linjen der går fra Køge og Roskilde, er der stor risiko for rimglatte veje, forklarer Jens Lindskjold, som er vagthavende meteorolog hos DMI. 

Det er den meget kølige nat, hvor temperaturen har været under frysepunktet flere steder på Sjælland, der giver de glatte veje. 

- Det er rimglatte veje, og det er ikke den værste kategori, men det er i lysninger og små lavninger, hvor det kan være rigtig glat, forklarer Jens Lindskjold. 

Læs også DMI advarer: Voldsomt vejr gør plakatopsætning farlig

Det er ifølge DMI især de udsatte steder på vejene, hvor det er koldere, at trafikanterne skal være opmærksomme. Det kan eksempelvis være et hul i landskabet eller for eksempel på en bro. 

- Hvis man starter dagen med at skrabe is fra bilens ruder, så skal man være opmærksom på, at der også kan være is andre steder. Man skal køre forsigtig, advarer Jens Lindskjold fra DMI. 

Ifølge DMI vil det være glat på de fleste veje frem til klokken otte. 

Læs også Uuups! Katastrofe-varsel fra DMI på Østerbro var en fejl