Køges vikingeborg imponerer internationalt: Nomineret til pris

Museum Sydøstdanmark er blevet nomineret til en stor museumspris for deres udgravning og udstilling "Vikingeborgen".

Vi har flere gange hørt jubel fra de dedikerede arkæologer ved udgravningen af Ringborgen nær Køge.

Om prisen

Museum+Heritage Awards er en Britisk indstiftet pris, der hylder nyskabende udstillinger og oplevelser på tværs af en række kategorier. Den eneste kategori der er åben for udenlandske museer er den internationale pris. Den 16. maj udpeges den endelige vinder ved en prisoverrækkelse i London.

Kilde: Museum Sydøstdanmark

Da de i 2014 skrev historie og fandt den femte danske vikingeborg. Og da de i sommer fik den dateret helt tilbage til Harald Blåtands tid.

Men det stopper ikke.

Nu er der endnu en ting at være stolt over: Selve formidlingen af deres arkæologiske arbejde er nemlig også til topkarakter.

I hvert fald er den kombinerede arkæologiske udgravning og udstilling ”Vikingeborgen” nomineret til den prestigefyldte internationale museumspris ”Museum + Heritage Awards”.

Oppe imod branchens tunge drenge

- Jeg er utroligt stolt af, at vi er blevet nomineret til så vigtig en pris. Det har været en bevidst strategi fra museets side, at satse benhårdt på at skabe en solid udstillingsafdeling, og det er lykkedes! Vi har bevist, at vi er i stand til at løfte vores egne såvel som eksterne udstillingsprojekter til internationale højder.

Sådan lyder det blandt andet fra Keld Møller Hansen, direktør for Museum Sydøstdanmark i en pressemeddelelse, der oser af stolthed. 

quote De mange besøgende viser, at emnet interesserer, og deres positive kommentarer til formidlingen viser, at vi er lykkedes.

Keld Møller Hansen, direktør for Museum Sydøstdanmark

Andre nominerede i kategorien er ”tunge drenge” som Berlings Pergamon Museum og Canadas Nationalmuseum.

- Det er fantastisk at være nomineret i så fint et selskab med store, velrenommerede museer fra hele verden. Vi har været meget spændte på, om formidlingen af en igangværende forskningsgravning ville lykkes. Det er i virkeligheden et stort og hidtil uprøvet eksperiment at levendegøre selve forskningsprocessen i det omfang, som sker på Vikingeborgen Borgring. De mange besøgende viser, at emnet interesserer, og deres positive kommentarer til formidlingen viser, at vi er lykkedes, fortsætter museumsdirektøren.

Han er også særligt tilfreds med, at de selv har designet udstillingen - og ikke allieret sig med store internationale udstillingsarkitekter, som de fleste andre nominerede museer har gjort.

Selve vikingeborgen kan besøges igen fra d. 1. juni.

Hvis ikke du kan vente, så kan du i mellemtiden se vores Søndagsmagasin, der tager dig med ind i borg-mysteriet:

Udgravningen af Danmarks femte vikingeborg ved Lellinge i Køge er gået ind i sin sidste fase - og arkæologer afdækker spadestik for spadestik mysteriet om, hvad der skete med Harald Blåtands forsvundne og genfundne vikingeborg.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik