Køge: Unge strømmer til gratis psykologhjælp

Mange unge har benyttet sig af nyt tilbud om gratis psykologhjælp i Køge.

Ungdommen i Køge har tilsyneladende ondt i psyken. I hvert fald har mange unge taget mod et nyt tilbud om gratis psykologhjælp - og presset på at få hjælp er stigende. Det skriver Dagbladet Køge.

I marts indførte Køge Kommune som den første i landet gratis, anonym rådgivning til unge. Siden da har 75 unge henvendt sig for at få hjælp til alt fra stress til seksuelt misbrug.

- Det viser, at vi har haft ret i vores antagelse af, at det her er et reelt problem. Hvis ikke vi havde det tilbud, havde de 75 mennesker gået rundt uden hjælp, fordi de ikke havde haft råd til at gå til psykolog. Jeg håber, at tilbuddet kan hjælpe dem. Det vil være det bedste af det hele, siger tidligere børneudvalgsformand i Køge Kommune og nuværende folketingsmedlem Jacob Mark, SF, til Dagbladet Køge.

Han arbejder nu arbejder på at gøre tilbuddet landsdækkende i Folketinget.

De unge behøver ikke en henvisning for at kontakte Sofie Balloli, som er den psykolog, der er tilknyttet ungerådgivningen.

- Der stilles mange krav til unge om, at de skal vælge tidligt og have en retning i forhold til uddannelse og arbejde. Hvis de ikke lykkes med det, kan de bebrejde sig selv det. Det er lige fra den unge på kontanthjælp til 12-tals-eleven, der læser hele tiden og ikke kan slappe af. Man skal vide, hvad man vil, men det kan samtidig være svært at vælge fra. På den måde kan nogen af dem komme til at overbebyrde sig selv, siger Sofie Balloli til Dagbladet Køge.

Tilbuddet i Køge Kommune lyder på fem samtaler med psykologen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik