Køge Sygehus flytter alvorligt syge patienter trods fare

Køge Sygehus har en kedelig rekord. Sygehuset er så ramt af overbelægning, at selv alvorligt syge patienter bliver flyttet, selvom det er farligt.

Nok har intensivafdelingen på Køge Sygehus nu sat en stopper for overmedicineringen af respiratorpatienter, men problemerne fortsætter på sygehuset i den nordlige del af Region Sjælland.

Afdelingen i Køge har nemlig så stor overbelægning, at de er indehavere af en kedelig danmarksrekord. Sygehuset oveflytter nemlig patienter til andre patienter til andre hospitaler, fordi de er så pressede - og det er risikabelt for de af patienterne, der er alvorligt syge.

- Når du flytter en patient, fordi der ikke er plads til dem, så har man det skidt. For man ved, at det sæltter dem nogle dage tilbage, når de flytter, og det er en risiko at flytte en dårlig patient, siger afdelingssygeplejerske Rikke Hansen til DR Sjælland.

Ifølge en rapport fra Arbejdstilsynet, som DR Sjælland har fået aktindsigt i, er intensivafdelingen i Køge plaget af et så stort arbejdspres, at afdelingen ikke kan klare en del af de patienter, som kommer ind.

- På alle intensive afdelinger må man flytte patienter, men vi har desværre landsrekorden i det, siger Dorthe Bruun Jacobsen, der er ledende oversygeplejerske på anæstesiologisk afdeling på Køge Sygehus, til DR Sjælland.

Og i følge den ledende overlæge på intensivafdelingen i Køge, er der kun én løsning på afdelingens problemer.

- Hvis problemerne opstår her på grund af spidsbelastning, så er der ikke andre løsninger, end at vi skal finde nogle flere pladser eller noget mere personale, siger Erland Pedersen til DR Sjælland.

Vicedirektør i Sjællands Universitetshospital, Beth Lilja, oplyser, at man er ved at se på, om det er muligt at skaffe flere sengepladser til intensivafdelingen i Køge.

- Men vi er også nødt til at se på, om der er andre muligheder. For hvis der kommer flere senge i Køge, kommer der færre andre steder. Vi skal nødigt bare flytte rundt på problemet, det skal løses mere grundlæggende end det, siger hun til DR Sjælland.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik