Køge satser stort på nyt erhvervsområde

Erhvervsbyggegrunde sættes nu til salg i Køge. En afgørende faktor for Køges fremtidige udvikling, mener borgmester.

Infrastruktur, arbejdspladser og bæredygtighed. Det er bare nogle af de forventninger, som borgmester i Køge, Marie Stærke, har til det kommende byudviklingsprojekt langs motorvejen i Køge.

Bare 20 minutter fra København sætter Køge nu grunde, med et samlet byggeareal på op til 52.000 kvadratmeter, til salg. Salget af de mange grunde er ifølge Marie Stærke med til at sætte spurten ind i udviklingen af kommunen som Sjællands Kraftcenter.

quote Det, der i dag er en mark, udvikler sig over de næste 10 år til en pulserende og væsentlig del af kommunens liv.

Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune

Hun fortæller i en pressemeddelelse fra Køge Kommune, at salget er med til at sætte gang i en helt særlig og afgørende del af Køge Kommunes udvikling.

- Det, der i dag er en mark, udvikler sig over de næste 10 år til en pulserende og væsentlig del af kommunens liv, siger borgmesteren.

Erhvervsbyggegrundene ligger ved Køge Nord Station, som forventes at åbne om et år. Udviklingen af det nye Køge-Nord område vil foregå i tre faser over de næste 10 år. Først etableres erhvervsdelen, så et nyt boligområde og til sidst etableres det nye Skandinavisk Transport Center.

Et bæredygtigt projekt, der skaber arbejdspladser

Planen er, at det nye byggeri skal rumme både kontorer og hoteller. Og det hele skal bygges i en bæredygtig kontekst.

- Vi indtænker muligheden for en række bæredygtige løsninger, ligesom vi stiller krav om en række kriterier til bæredygtighed. Dermed er vi i Køge Kommune med til at fremtidssikre udviklingen, både i forhold til arbejdspladser og i forhold til miljøet, siger Marie Stærke i en pressemeddelelse fra Køge Kommune.

Og netop arbejdspladser er en af de ting, borgmesteren fremhæver som en vigtig del af projektet, fordi det er til glæde for borgerne. Målet er, at der over de kommende 10-15 år kommer 6-7.000 nye arbejdspladser i Køge-Nord området.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik