Køge ruster sig til katastrofe: "Bliv ikke bekymret"

Køge forbereder sig på den næste stormflod natten til torsdag. "Ingen alarm, det er kun en øvelse", lyder det fra kommunen.

Foto: Jan Jørgensen - Ritzau - Scanpix

Watertubes, sandsække og pumpemaskiner.

Det forbinder man normalt med forhøjede vandstande og oversvømmelser.

Torsdag kommer flere havområder i Køge natten til at flyde med netop disse remedier, Men det betyder ikke, at der er nogen grund til panik.

Det fortæller Køge Kommune.

Kommunen skal nemlig bare lave en øvelse for at sikre sig, at man kan håndtere det, næste gang katastrofen er ude.

"Borgere der bor eller færdes tæt ved øvelserne, skal være opmærksomme på, at det vil kunne ses og høres, men at der ikke er nogen grund til bekymring, da det kun er en øvelse", skriver Køge Kommune.

Læs også Danmarks største kystsikringsprojekt på vej i Køge

Øvelsen finder blandt andet sted om natten for at gøre scenariet så realistisk som muligt, og det kan forventes at støje, når pumpemaskinerne og mandskabet går i gang.

- Køge Kommune er særligt udsat i forhold til kraftige vandmasser fra havn og strand samt regnskyl. Det erfarede mange borgere allerede i vinteren 2017/18, da en oversvømmelse ramte mange i Køge Kommune. Derfor skal vi være godt forberedte, næste gang det sker. Det kræver, at vi holder vi øvelser, der kan ruste os bedre til fremtiden, siger Petter Møller, chef for ETK, Ejendom Teknik Køge i en pressemeddelse.

Øvelsen finder sted på seks forskellige lokationer i Køge. De steder, hvor der er beboelse tæt på, er beboerne underrettet.

Her foregår øvelsen:

  • Køge Roklub på Søndre Havn 
  • Køge Inderhavn 
  • Torvebyen på Blegdammen. Her vil stisystemet ud mod Køge Å blive inddraget i øvelsen og en lille del af parkeringspladsen bliver afspærret. Der er dog intet problem med at få sin bil til og fra parkeringspladsen under øvelsen
  • Køge Stadion – Zoffmannsvej 
  • Værftsvej ved nedkørslen til Køge Nord Strand 
Køge Kommune

 

 

 

 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik