I Køge presser de banderne væk

I Køge presser kommunen og politiet bander ud. Et fælles efterforskningsteam får hårde kriminelle fra rocker- og bandemiljøet til at vælge området fra.

Køge Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi har siden 2014 samarbejdet om at besværliggøre livet for den hårde kerne i rocker- og bandemiljøet.

Det skyldes, at kommune og politi er gået sammen om at lave målrettet efterforskning i en tværfaglig enhed, som udveksler oplysninger om kriminalitet og snyd med sociale ydelser. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det fælles efterforskningsteam har allerede givet gode resultater, hvilket kan ses på antallet af bande- og rockerkriminelle i kommunen.

Da projektet startede i 2014, havde teamet 100 personer i søgelyset, men det tal er nu faldet til 38. Ifølge kommunen har resten enten lagt kursen om, eller forladt Køgeområdet. Det har medført at samarbejdet indtil videre forlænges til udgangen af 2017.

- Køge er blevet et tryggere sted at bo. Kommunen og politiet har arbejdet med forebyggelse på mange niveauer, og det ser vi resultatet af nu. Men det er fortsat vigtigt, at vi fastholder presset på den hårde kerne i bandemiljøet, så de ikke vinder fodfæste her i området. Derfor er jeg glad for, at politiets og kommunens fælles indsats med tæt og effektiv efterforskning kan fortsætte to år mere, siger borgmester i Køge Kommune, Flemming Christensen, med henvisning til, at åbenlyse bandeopgør og skyderier nu hører til sjældenhederne, mens både indbrud og anden kriminalitet er faldet i kommunen.

Efterforskningsteamet har udført kontroller af enkeltpersoner, adresser og firmaer, og det har givet pote.

- Vi har i fællesskab opnået at lægge et massivt pres på rocker- og bandemiljøet i Køge Kommune, og det med rigtig gode resultater til følge. Både kommune og politi har stor fokus på det forebyggende arbejde, så vi i fællesskab kan eliminere fødekæden til rocker- og bandemiljøetm siger politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Anne Tønnes og fortsætter:

- Vi har begge en stor interesse i, at vores børn og unge får en god start på livet – og den får de ikke via disse miljøer. Vores fælles efterforskningsteam er et rigtig godt eksempel på, at vi som myndigheder kan opnå flotte resultater, når vi samarbejder på tværs, og derfor glæder jeg mig meget over, at vi kan fortsætte det gode arbejde.

Vil du vide mere, så se med i TV 2 Lorrys udsendelse klokken 19.30 på TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik