Køge opruster: Nu kan du oplade el-cyklen på shoppingturen

El-cyklister behøver ikke længere at tænke på, om de nu også har strøm nok til at komme hjem, når turen går til Køge.

Nu kan batteriet til elcyklen blive opladt, mens du handler i Køge. Foto: Kasper Palsnov - Ritzau Scanpix

Når modvinden bliver for strid, bakken for hård eller der bare ikke er tid til andet, så er det rart at kunne starte den elektriske motor på cyklen.

Det aflange og flade batteri, der sidder smart placeret under bagagebæreren på cykel-hybriden, er nemlig vokset markant i popularitet de seneste år.

Læs også Aase testede elcykel i tre måneder: Nu har hun solgt sin bil

Tal fra Danske Cykelhandlere, der er en brancheorganisation med omkring 400 cykelhandlere som medlemmer, viser, at salget af elcykler steg tæt på 200 procent i årene mellem 2010 og 2016.

Mens der blev solgt 19.000 elcykler i 2010, var tallet i 2016 hele 54.000.

En del elcykel-ejere har dog også oplevet både store kropsudfoldelser og dybe, svedige panderynker, når turen går hjemad med fladt batteri på den 5-10 kilo tungere cykel.

  Foto: Kasper Palsnov - Ritzau Scanpix

Nu er det fortid i Køge.

Gratis opladning under shoppingturen

Det står klart, efter kommunen den 5. oktober installerede en el-ladestander på det gamle torv midt i byen. Her kan elcykel-folket nemlig få opladet batteriet på cyklen, mens der shoppes i gågadens butikker.

Og så endda helt gratis.

Læs også Søskende sælger elcykler for 7 millioner på få dage

- Vi vil gerne skabe gode rammer for miljørigtig og sund transport. Med en elcykel er det tohjulede alternativ til bilen blevet en attraktiv transportform, også selvom cyklisten ikke har Tour de France-ben, siger Erik Swiatek, der er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge.

- Jeg håber, at den nye ladestander kan bidrage til, at flere af kommunens og nabokommunernes borgere vil finde vej til Køge bymidte på cykel og lade bilen stå i garagen, tilføjer han i en pressemeddelelse.

Læs også Blodbude kører frisk blod igennem byen på elcykel


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret