Køge: Handicappede må vente på deres penge

Køge kommune skal betale knap to millioner kroner tilbage til 66 handicappede borgere. Men der kan være lange udsigter til at få pengene udbetalt.

Op mod 57.000 kroner er, hvad en af 66 handicappede borger fra to bofællesskaber i Køge selv har betalt for ledsagelse på ferieture.

Penge, der ifølge Statsforvaltningen er ulovligt opkrævet, og som Køge Kommune derfor skal betale tilbage, vurderer det kommunale tilsyn.

Det skriver DAGBLADET Køge.

I alt beløber det sig til knap to millioner kroner for de 66 borgere, der har fået penge uretmæssigt opkrævet, viser Social- og Sundhedsforvaltningens egen opgørelse.

Et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti i Social- og Sundhedsudvalget har imidlertid nu besluttet at udskyde en eventuel tilbagebetaling, fordi man ønsker at afvente et svar fra Social- og Indenrigsministeriet.

Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Enhedslisten stemte imod flertallet.

Beslutningen møder skarp kritik fra både det kommunale handicapråd og Pårørenderådet på Agerbækhuse, der finder det dybt kritisabelt, at pengene endnu ikke er betalt tilbage 15 måneder efter, Statsforvaltningens udtalelse kom.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik