Køge får ny lægeuddannelse

Region Sjælland har hidtil været den eneste region, der ikke har haft et lægestudium. Det bliver der nu lavet om på med et pilotprojekt i Køge.

Et politisk flertal i Region Sjælland peger på Køge som den oplagte placering for en ny lægeuddannelse, som regionsrådet har sat midler af til i årets budgetforlig. Det skriver Dagbladet Køge.

V, DF, R, K, S og SF er blevet enige om at indgå et samarbejde med Københavns Universitet om et pilotforsøg med en kandidatuddannelse til læge, som på sigt skal munde ud i et klinisk institut på Sjællands Universitetshospital Køge. 

quote Det skal ikke mindst styrke muligheden for at rekruttere læger.

Jens Stenbæk, Regionsrådsformand, Venstre

- Det skal ikke mindst styrke muligheden for at rekruttere læger gennem en stærkere regional forankring i Region Sjælland. Vi er i dag blandt andet udfordret af de studerendes bosætningsmønster kombineret med den relativt lille uddannelseskapacitet i regionen. Med denne aftale tager vi nu et stort og vigtigt skridt henimod, at Region Sjælland får samme vilkår for rekruttering af læger som resten af landet, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Venstre. 

Instituttet skal rumme 50 studerende årligt på medicinstudiets kandidat-del. På sigt håber man dog at kunne have helt op til 100 studerende.

Skal imødekomme lægemanglen

Flere partier har gennem de seneste måneder slået på, at Region Sjælland skulle have sin egen lægeuddannelse for at imødekomme lægemanglen på flere sjællandske sygehuse. 

- Vi har udfordringer med at rekruttere læger, og selvom uddannelsen kommer til at ligge i Køge, skal de studerende ud på alle sygehuse. Det styrker vores mulighed for at rekruttere læger i fremtiden, siger Jens Stenbæk, Venstre til Dagbladet Køge. 

Derudover vil Region Sjælland etablere et universitetskonsortium sammen med blandt andet Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Københavns Universitet, DTU og professionshøjskolen Absalon for at styrke den sundhedsfaglige forskning i regionen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik