24 meter: Køge får Danmarks højeste træhus

Foreningen Fællesbyg Køge Kyst søger nu beboere til de sidste 12 boliger i træhøjhuset.

Sådan kommer træhøjhuset til at se ud. Foto: Tegnestuen Vandkunsten

Foto: Tegnestuen Vandkunsten

Foto: Tegnestuen Vandkunsten

Foto: Tegnestuen Vandkunsten

1 af 4

I Køge har man taget fænomenet fællesbyggeri til et helt nyt niveau. Faktisk et 24 meter højt niveau. 

30 husstande har i forening indgået købsaftale om en byggegrund midt i det nye byudviklingsområde Søndre Havn. Her vil de bygge og bo på en ny og billig måde i Danmarks hidtil højeste træhus - med fællesfaciliteter i højsædet og ejerlejligheder til alle familietyper.

Læs også Nu kommer tårnene København skyder i vejret

Foreningen Fællesbyg Køge Kyst søger nu beboere til de sidste 12 boliger, og her er både noget for det modne par, den enlige forsørger og børnefamilien.

Det skriver Køge Kyst i en pressemeddelelse. 

Det nye fællesbyggeri skal ligge i Søndre Havn i Køge. 

  Foto: Tegnestuen Vandkunsten

- Det glæder os, at mange kan se det attraktive i at bo i et spændende hus, med gode muligheder for fællesskab og mere indflydelse på boligen - og hvor man får mere for sine penge, fordi der ikke er en projektudvikler, der skal tjene penge på projektet, siger Christian Hansen, formand for foreningen Fællesbyg Køge Kyst.

Billigere boliger til alle familietyper
Der er nu 12 ledige boliger tilbage, som præsenteres på hjemmesiden www.fællesbyg.net med priser, arealer og plantegninger.

Foreningen arbejder netop nu på at finde de sidste beboere til lejlighederne, som spænder fra 102 til 142 kvadratmeter.

  Foto: Tegnestuen Vandkunsten

- Huset er indrettet på en måde, så alle boligerne er attraktive, selvom de er forskellige. Det sikres blandt andet ved et godt lysindfald i alle lejligheder, og at alle lejlighederne i stueetagen får mere loftshøjde. Huset er disponeret, så der både er boliger til børnefamilien, det modne par og den enlige forsøger. Enkelte af boligerne er i to etager og meget velegnede til familier, som ønsker en etageadskillelse mellem de voksne og deres store børn, og som samtidig kan se idéen i den lette adgang til fællesskab og kontakt med andre beboere, siger Christian Hansen.

Ikke et kollektiv

Selvom Fællesbyg Køge Kyst lægger stor vægt på fællesfaciliteter, understreger foreningen, at man ikke flytter ind i et kollektiv. 

Læs også Studerende: Landbrug på højhuse er vejen frem

- Som beboer kan man vælge sin egen grad af fællesskab, og ingen er forpligtet til at deltage i bestemte aktiviteter, men mulighederne for at gøre det er gode. Og alle vil have fordel af fælles cykelrum og værksteder – og plantekasser og krydderurtebede, hvor man kan gå hen og plukke friske ingredienser til aftensmaden, fortæller Christian Hansen.

  Foto: Tegnestuen Vandkunsten

Hos byudviklingsselskabet Køge Kyst er der glæde over, at projektet nu er så langt, at der ligger en betinget købsaftale, at hovedparten af beboerne er fundet, og at også arkitekturen er faldet på plads i form af et skitseprojekt, som er godkendt af Køge Kyst.

- Fællesbyg Køge Kyst er et stærkt bidrag til det socialt og visuelt mangfoldige byområde på Søndre Havn, som hele tiden har været visionen. Det nye hus bliver en fantastisk ramme om beboernes dagligliv, og jeg er sikker på, at vi også får nogle særlig engagerede og initiativrige borgere, som kan præge livet i hele bydelen, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Fakta om lejlighederne

Fællesbyg Køge Kyst har 12 ledige boliger til salg. 
• Areal: Fra 102 til 142 m2
• Pris: Fra ca. 3,2 til ca. 4,5 mio. kr.
• Alle lejligheder har vinduer mod syd og/eller vest
• Stuelejlighederne har 3,1 m til loftet og større vinduesareal, egen terrasse og direkte og niveaufri adgang til gården
• Grunden er højtbeliggende: 3,9 meter over dagligt vande

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik