Købmand blev svigtet af lokale kunder - nu redder de butikken

I Skuldelev nægter man at lade byen dø. Opbakningen fra lokale kunder har været så stor, at man nu bygger en ny butik.

Uden at fornærme nogen, så kunne man godt komme til at glemme beboerne i lille Skuldelev. 

Et samfund med knapt 1.000 indbyggere.

Fem kilometer nord for Skibby. 10 kilometer syd fra Frederikssund. Cirka midt på Hornsherred - halvøen hvis firkantede, brune og grønne marker deler Isefjorden og Roskilde Fjord. 

Måske af samme grund er det ekstraordinært vigtigt, at man står sammen i området, hvis det går ned ad bakke. Og det er netop, hvad man har gjort. 

Indbyggerne har nemlig reddet den lokale købmand, der siden 1879 har langet pølser, brød og andre kolonialvarer over disken. 

Brugsen kom med opsang

Når man bor et sted som Skuldelev, så ejer man selvfølgelig en bil med et bagagerum. Man kører til og fra arbejde, og indkøbene har mange også klaret på den tur. 

I hvert fald var omsætningen i Dagli'Brugsen så stærkt nedadgående i 2016, at man kort efter nytår i 2017 måtte gøre noget drastisk. 

Der blev indkaldt til krisemøde i sportshallens cafeteria. Overskriften var: "Hvad sker der, hvis den sidste butik lukker i byen?".

Masser af beboere mødte op, og støtten var overvældende, fortæller Søren Brøgger, direktør for Brugsen i Hornsherred. 

- Det er fællesskab blandt kunder og personale i butikken, siger han. 

De 260 kvadratmeter butik bliver snart til mere. 
De 260 kvadratmeter butik bliver snart til mere. 
Foto: maps.google.dk

"Det er vigtigt at holde liv i byen"

På mødet blev der fremlagt en plan: Køb jeres varer lokalt, eller forretningen lukker. Stiger overskuddet, vil der til gengæld blive brugt millioner på en renovering af forretningen. 

Og det var en handel, som beboerne kunne lide. Omsætningen blev nemlig straks efter hævet med tocifrede procenter. 

- Det, der var spændende, var, om overskuddet ville blive ved med at vokse. Og det må man sige. Kunderne har virkelig bakket op omkring butikken, siger den glade direktør Søren Brøgger. 

De handlende, som TV 2 Lorry mødte foran butikken fredag aften, stod da også stadig last og brast med deres Dagli' Brugsen.

- Det er jo vigtigt for at holde liv i byen. Også for at tiltrække nogle nye mennesker og nogle unge mennesker, argumenterer kunden Paul Hasfeldt. 

Nu bygger man en ny butik

Og med kundernes opbakning nøjes Dagli' Brugsen i Skuldelev ikke længere med en renovering.

Nu er planen i stedet at bygge en helt ny butik i byen. Over dobbelt så stor som den eksisterende. Godt hjulpet på vej også af det løft, som Kronprinsesse Marys Bro ventes at give lokalområdet, når den åbner til næste år. 

- Det bliver meget nemmere at komme fra København og så til Hornsherred. Det vil sige, at der er en stor interesse for køb af sommerhuse i området. Og vi glæder os rigtig meget til at få nogle nye mennesker herop, siger Søren Brøgger. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik