To københavnske restauranter er på fornem liste over verdens bedste

De københavnske restauranter Relæ og 108 er begge at finde på listen over de bedste restauranter i verden. Dog er begge uden for den eftertragtede top 50.

Den 19. juni kåres verdens 50 bedste restauranter, når listen "World's 50 best restaurants" offentliggøres i Bilbao i Baskerlandet.

Men allerede nu står det klart, at to københavnske spisesteder er blandt verdens 100 bedste fremmeste udi i kunsten gastronomi.

Som optakt til den store kåring har panelet bag kåringen offentliggjort en liste over de restauranter, der lige præcis ikke var gode nok til at komme med i det fornemme selskab.

Og her er der fundet plads til restauranterne Relæ på Nørrebro og 108 på Christianshavn - også kendt som Nomas toer.

Relæ indtager en 71.-plads, mens 108 kan kalde sig verdens 98. bedste restaurant.

- Vi er både vildt overraskede og glade, siger Kristian Baumann, som er køkkenchef og medejer af 108, til Horestas hjemmeside.

For Relæ betyder placeringen dog, at spisestedet falder ud af den eftertragtede top 50. Sidste år blev Relæ tildelt en 39.-plads.

På sidste års liste indtog Geranium en plads som nummer 19, mens Kadeau også var blandt de 100 bedste med en plads som nummer 94.

Der er altså fortsat mulighed for, at flere københavnske restauranter kommer til at figurere på listen, når den offentliggøres tirsdag.

Noma har toppet listen i 2014, 2012, 2011 og i 2010, mens restauranten også har været at finde i top 10 ved adskillige andre årlige kåringer.

Restaurant 108 er kommet med på listen over verdens 100 bedste restauranter.
Restaurant 108 er kommet med på listen over verdens 100 bedste restauranter.
Foto: undefined

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik